Porsche, pregatit sa produca motoare cu patru cilindri

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.09.2008
Porsche va trece la motoare cu patru cilindri in vederea scaderii emisiilor.

Porsche a anuntat ca se pregateste sa schimbe arhitectura motoarelor sale, de la sase cilindri la patru cilindri boxer, daca se va dovedi ca aceasta masura este necesara pentru reducerea emisiilor. Avantajul Porsche este acela ca motoarele cu sase cilindri, care echipeaza modelul 911, sunt proiectate de catre inginerii germani astfel incat sa poata fi retrogradate in unitati cu patru cilindri, fara prea mari modificari in arhitectura lor.

“Cu toate ca modelele 911 si Boxter sunt cunoscute pentru motoarele in sase cilindri iar tinta noastra este sa pastram aceeasi arhitectura, avem posibilitatea de a reduce numarul cilindrilor daca acest lucru va fi necesar. Momentan insa nu avem planuri in acest sens”, a declarat un oficial Porsche.

O mare parte din istoria Porsche se leaga de folosirea motoarelor cu patru cilindri. O mare parte din modelele legendare produse de constructorul din Sttutgart s-au remarcat prin folosirea unor astfel de unitati, cele mai concludente exemple fiind modelul 356 (produs intre 1948-1965) si 912 (produs intre 1965-1969).

Via | Drive

Taguri: 911, Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru