Porsche si Volkswagen vor forma o singura entitate

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.05.2009
Porsche si Volkswagen au decis sa formeze o structura comuna care va contine zece marci ce vor fi independete.

Dupa cum stiti, Porsche sa pregatea sa preia controlul Volkswagen in urma cu cateva luni, dupa ce actionarul principal al companiei din Stuttgart a inceput sa achizitioneze actiuni Volkswagen. Intr-o miscare surprinzatoare, Porsche si-a anuntat integrarea in grupul Volkswagen, iar cele doua companii vor crea o sigura entitate ce va avea in portofoliu zece marci.

Oficialii VW si Porsche promit ca marcile din portofoliu isi vor pastra indepedenta indiferent de ce se va intampla. Familia Porsche a amanat pe o perioada nedeterminata achizita a 75% din actiunile Volkswagen. Momentan, Familia Porsche detine 51% din actiunile Volkswagen si ar mai avea nevoie de inca 13 miliarde de euro pentru a putea sa detina 75% din actiunile VW.

Volkswagen si Porsche nu au stabilit inca toate amanuntele acestei afaceri, oficialii celor doua companii urmand sa se intalneasca periodic in urmatoarele patru saptamani pentru a definitiva aceasta entitate. Oficialii Porsche si Volkswagen se vor consulta intens cu regiunea Saxoniei de Jos si cu forta de munca de la ambele companii pentru a pune bazele viitoare structuri organizatorice.

Via | Volkswagen

Comentarii (10)

  • 10 marci
    Ma intreb care sunt alea 10 marci Audi ,Seat , Lamborghini , Bentley , Bugatti , VW , Skoda si Porsche ... eu numar 8 marci .
    0 1
  • Adrian
    10 marci
    Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda, Volkswagen, Volkswagen Comerciale (este marca separata) si Scania.
    9 0
  • marius
    VW Nutzfahrzeuge (LNF) Brand separat-independent, dar mai este unul oare care?!
    0 0
  • marius
    Merci Adrian !!
    0 0
  • Robert
    Porsche-Volkswagen-MAN
    Sa nu uitam si de concernul MAN AG (care printre altele detine si constructorul de camioane MAN) unde grupul VW este cel mai mare actionar cu 29% din actiuni iar presedintele consiliului de administratie este Ferdinand Piech, cel care conduce si grupul VW .
    2 0
  • noua megacorporatie
    Porsche wagen, sau
    PW
    1 1
  • AndreiRN
    Amestecatura
    De unde atata independenta? Porsche foloseste motoare Audi si VW ia si da piese le la toti. Doar caroseriile mai difera un pic.
    2 2
  • masinile ,,lego''
    cum spunea un baiat de pe aici................si apropo...........marcile vor fi ,independente''

    ......bagati ,,N''-ul la titlu
    1 2
  • LauCalin
    Nu stiu cat de independente vor fi atata timp cate Porsche este actionar majoritar la VW, iar VW are Skoda si Seat cu platforme tehnice de la VW, Cayenne are platforma tehnica asemanatoare cu a lui Tuareg, iar Audi si VW ai motoare asemanatoare. Bugatti, Bentley si Lambo poate s-ar spune ca sunt independente, desi este si asta discutabil, pentru ca sunt construite de VAG. Din cate stiu Scania nu are tehnica de la MAN.
    0 0
  • bugatti - bentley - lamborghini
    nu sunt independente sau nu stiu eu ce intelegi tu prin a fi independente
    bugatti are 2 v8 lipite de la audi care impreuna sunt motorul w16

    bentley e facut pe platforma lui phaeton care este facut numai pentru asa ceva si pe urma s-au gandit sa-l bage si in productie si sa-l vanda puplicului larg

    lamborghini e facut de audi cu motoare derivate din cele de la audi ( vorbim de marile v8-uri )
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru