Porsche va prezenta un hibrid de competitie bazat pe 911

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 08.02.2010
Inginerii Porsche ar putea dezvolta o versiune de competitie a lui 911 GT3-RSR echipata cu un sistem de propulsie hibrid. Acesta va debuta in cursa de 24 de ore de la Nurburgring.

Germanii de la Porsche vor concura la cursa de 24 de ore de la Nurburgring din acest an cu o versiune hibrida a lui Porsche 911 GT3-RSR. Modelul va folosi un sistem de propulsie hibrid care va functiona in stilul sistemelor KERS din Formula 1. Versiunea hibrida a lui 911 GT3-RSR va pastra motorul alimentat cu benzina si va fi echipat si cu un motor electric alimentat de un set de acumulatori. Cel mai probabil, modelul se va axa pe captarea energiei cinetice pierdute la franare si va oferi aceasta energie sub forma unui plus de putere oferit la iesirea din viraje.

"Nu este o problema de da sau nu, ci de cand si cum. Consideram ca viitorul motorsportului nu ii apartine exclusiv modelelor cu motoare cu combustie interna. Trebuie sa ne gandim la alternative. Cand vezi discuri de frana incinse pe un model de competitie, te gandesti cata energie a fost risipita.", a declarat seful diviziei de motorsport a celor de la Porsche, Hartmut Kristen, cand a fost intrebat de intentiile sale asupra modelelor hibride.

Porsche a anuntat deja versiuni hibride ale lui Cayenne si Panamera.

Pentru moment, constructorul german nu a facut nicio declaratie cu privire la o versiune hibrida de strada a iconicului 911. Cei de la Porsche sunt asteptati sa faca o declaratie cu privire la versiunea hibrida a lui 911 GT3-RSR in decursul acestei saptamani.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru