Premiera: Conceptul din care se naste noul Hyundai Tucson

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.02.2009
Primele imagini ale conceptului ix-onic, surpriza pregatita de Hyundai pentru Geneva, au fost dezvaluite astazi. Conceptul va sta la baza viitorului Tucson.

Hyundai va aduce la Geneva conceptul care va da nastere noii generatii a modelului Tucson. Dupa ce a testat rabdarea fanilor si a specialistilor cu un teaser, constructorul coreean a dezvaluit doua noi imagini ale prototipului.

Vedeta standului Hyundai la Geneva se va numi ix-onic si va ingloba un tren de rulare de serie, complet nou, bazat pe motorul de 1.6 litri si 173 de cai putere. Performantele motorului vor fi completate si de valori reduse ale emisiilor de CO2, Hyundai anuntand doar 143 g/km. Se pare ca noul motor isi va face loc si pe celelalte modele din gama constructorului coreean, cel mai probabil pe i30.

Versiunea de productie, derivata din conceptul ce urmeaza sa fie prezentat la Geneva, se va numi ix35 si va imprumuta mare parte din liniile futuriste. Blocurile optice, materialele si spoilerele vor fi redesenate dar aspectul general va fi similar cu cel al conceptului.

Noul ix-onic a fost desenat de centrul de design european al celor de la Hyundai si pastreaza similitudini cu actualele i10 si i30, promovand aceeasi filosofie de design.

Dimensiunile conceptului vor fi pastrate si pe versiunea de serie, viitorul ix35 urmand sa masoare 4.4 metri in lungime, 1.85 metri in latime si 1.65 metri in inaltime.

Versiunea de productie a conceptului ix-onic va fi asamblata la uzina Kia din Slovacia, locul unde in acest moment se produce si crossover-ul Sportage, model care se pregateste insa sa isi incheie ciclul de viata. Cum noua generatie Kia Sportage este asteptata in februarie 2010, crossoverele coreene vor imparti aceeasi linie de productie. Informatia a fost confirmata de un purtator de cuvant al Hyundai.

via | Autoblog

Taguri: Hyundai, Tucson, i10, i30, ix35

Comentarii (7)

  • f
    mai bine ar pune insinga ford ca se potriveste perfect
    0 0
  • @vale
    mai bine Kuga
    0 0
  • Cam Kuga-style...
    Dar probabil mai ieftina si suficienta sa faci treaba buna cu ea in Romania pe drumurile noastre preponderent neamenajate.

    Mare pas inainte pentru uratenia veche de Tucson.
    0 0
  • copy + paste (Ford)
    0 0
  • bley64
    coreeni
    Kia copiaza Focus, Hyundai copiaza Kuga - coreeni vor sa fie noii japonezi auto ...
    0 0
  • Cand am vazut prima oara poza asta , fara sa citesc titlul am crezut ca e o mazda cx7 cu facelift :). Serios , chiar seamana foarte mult ! Chiar daca chinezariile (ma rog... coreene ) astea sunt un fel de jucariil pe care le gasesti in cutiile cu cereale, asta cred ca as cumpara-o :)
    0 0
  • Razvan
    Va contrazic dragi colegi nu seamana cu noul Ford Kuga ...poate ca la foarma ,dar asta nu inseamna nimic (si Renault seamana cu Dacia la forma ) .....iar daca acesta seamana ...bv lor ,iar daca l-au copiat asta inseamna ca ,Kuga arata foarte bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru