Premiera: Hyundai a dezvaluit conceptul hibrid Nuvis

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 10.04.2009
Coreenii de la Hyundai au dezvaluit in cadrul Salonului de la New York conceptul Nuvis, un SUV cu patru locuri destinat familiilor din viitor.

Salonul International de la New York a marcat dezvaluirea conceptului Hyundai Nuvis, un alt produs al centrului de design din California.

Vedeta standului coreean este de fapt un SUV cu patru locuri care se inspira din miscarea valurilor marii atunci cand se izbesc de stanci. Designerii asiatici au incercat astfel sa sublinieze miscarea chiar si atunci cand masina sta pe loc. Geamul contrastant si montantii bine ascunsi lasa impresia de curgere fluenta a acoperisului.

Hyundai a gandit acest vehicul pentru un viitor in care masina ve deservi tuturor activitatilor unei familii: va duce copiii la scoala, va cara schiurile sau alte accesorii sportive si se va putea afisa la un eveniment elegant.

Sub capota conceptului expus la New York, Hyundai a instalat un tren de rulare Hybrid Blue Drive compus dintr-un motor Theta II de 2.4 litri si o unitate electrica ce dezvolta 41 de cai putere si un cuplu de 205 Nm. Cele doua propulsoare sunt completate de o transmisie automata cu sase rapoarte.

Conceptul Nuvis foloseste si o serie de tehnologii noi in domeniul economisirii de carburant: un sistem start-stop si unul de regenerare a energiei folosite la franare.

Hyundai Nuvis reprezinta un prim pas al constructorului coreean de a-si indeplini targetul fixat cu ceva timp in urma, acela de a deveni brandul numarul unu in Statele Unite la capitolul vehicule economice, pana in 2015.

via | WCF

Comentarii (2)

  • ca o pagoda
    complicat design...un concept 100%
    0 0
  • rubens
    realy awesome
    100% preferata mea,felicitari designerilor!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru