Premiera: Iata noul Renault Symbol!

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.08.2008
Renault va dezvalui la Salonul Auto de la Moscova varianta sedan a actualului Clio, botezata Symbol.

Renault pregateste o noua premiera, de aceasta data nu pentru Salonul Auto de la Paris, asa cum probabil v-ati fi asteptat, ci pentru Salonul Auto de la Moscova, care isi va deschide portile pe 26 august.

Constructorul francez va intregi gama modelului Clio cu varianta sedan de caroserie. Asemeni vechii generatii, noul Clio Sedan va purta alaturi numele Symbol (Thalia in Grecia) si va oferi clientilor mai mult spatiu. Proportiile modelului de clasa mica au crescut, lungimea masurand acum 4.26 m lungime si 1.43 m inaltime.

In materie de design s-au schimbat destul de multe lucruri, de la micile retusuri aduse partii frontale si blocurilor optice pana la gandirea unui intreg aspect posterior. Conturul cromat al calandrului si al bandoului spate intregesc lista detaliilor noi. La interior Renault pastreaza aceleasi elemente dar portbagajul creste considerabil in dimensiuni.

Asa cum era de asteptat, noul Symbol va prelua motorizarile actualei variante hatchback, fie ca vorbim de unitati pe benzina sau motorina.

Sedanul imprumuta aceeasi platforma Clio II, ceea ce inseamna ca viitorii clienti vor avea parte de o izolatie fonica foarte buna si de o tinuta de drum excelenta.

Viitorul Renault Symbol va sosi si la Paris, dupa ce isi va face debutul oficial la Moscova, vanzarile urmand sa fie demarate in Europa Centrala si de Est, Rusia, Turcia si Magreb.

Comentarii (92)

  • Betty cea hidoasa
    Nu am nimic cu nimeni.
    Am avut timp de 2 ani Clio Symbol alb, diesel, SH... si fara ABS.
    N-am avut absolut nici o probema cu el. Nici macar un bec n-am schimbat.

    Cand bugetul mi-a permis am vandut-o si am luat altceva, pentru ca vroiam sa conduc o masina care sa-mi si placa, nu doar sa-mi fie utila.

    Dar poate le spune cineva celor de la Renault ca masina asta( si cea veche si cea de mai sus) E HIDOASA, disproportionata, parca facuta pe vapor, pe genunchi, din topor.

    Pot sa-i puna cate bare cromate vor...orice designer cu bun simt stie ce inseamna proportiile unei masini.... astia se pare ca nu stiu. E ca si cum i-ai pune unei babe dinti de platina, cercei si fard si ai scoate-o la defilare pe podium...

    E relativ greu sa faci berlina din hatch la clasa mica. De exemplu Peugeot 206 sedan... e fortat, dar nu arata rau.

    Mi se face greata.

    Si cand te gandesti ca va trebui sa o suportam pe strada inca 7 ani de aci inainte... Inca odata: n-am nimic cu nimeni. Masina cred ca e foarte buna dpdv utilitate. Iti faci treaba cu ea. Dar e URATA si-mi sare-n ochi si ma irita. E iritanta.

    Cred ca e cel mai bun exemplu de cum sa NU arate o masina.

    Sau sunt eu prea pretentios???
    0 0
  • sfera96
    @ Moxxu
    good point , sunt cu tine
    0 0
  • Cristi
    Clio Symbol
    Nu esti pretentios deloc. Ai perfecta dreptate nu vezi doua linii logice la chestia asta. Comparatia cu baba este excelenta si ma face sa ma gandesc la un singur termen din popor: "Cocalar". Este perfecta pentru publicul din Romania. Prima versiune de Symbol era geniala pe langa asta.
    0 0
  • Catalin
    Design
    mie mi se pare ca se incadreaza bine in segmentul masinilor pentru buget mic. Arata mai bine ca Fiat Albea sau Logan :d...
    0 0
  • LOOL
    da o struto camila grila de sandero,faruri de tida,si spate delaguna3
    0 0
  • damn
    absolut monstroasa... cea mai urata masina pe care o stiu. Nu credeam ca voi apuca ziua in care voi spune asta, dar Logan arata mai bine. :)))
    0 0
  • Nota 2 pentru design
    Clio Symbol nu a fost niciodata frumos.
    Dar, de data aceasta modelul nu are identitate. Stopurile spate seamana perfect cu cele de la Mercedes CL, geamul care continua dupa a doua usa seamana cu cel de la Subaru Legacy si in fata grila unde e sigla parca ar fi cea de la Sandero.
    Zici ca e o masina facuta de cei din China de la Geely. Numai Geely face copy - paste, dar macar il face bine.
    Deci, rusine Renault.
    0 0
  • prudentul
    consecvenţă
    Citroen şi Peugeot scot modele care pot servi drept lecţii de design. Nu sunt spectaculoase, dar îţi face plăcere să te uiţi la ele. Conaţionalii de la Renault parcă au subcontactat proiectarea în Botswana. Cum e posibil ca (aproape) toate modelele Renault să fie atât de nefericit alcătuite?

    Nu pot fi decât de acord cu comentariile lui Moxxu, respectiv Life.
    0 0
  • spuma marii
    e urata cu spumeeeeeeeee!!!!!!!!
    0 0
  • moniik
    sandero alungit
    serios... cei de la renault au lansat botul asta nou: si laguna, sandero, logan cu facelift si mai nou clio... foarte original...
    0 0
  • toteu
    nu va arata asa nici un viitor clio symbol.. pt ca nu exista asa ceva.. asta e stire gen hai sa punem niste poze cu o masina care am desenat-o aseara si s-o facem interesanta
    0 0
  • no comment
    O fi conceput oare de designerii din noul centru Renault din Romania ? Nu m-ar mira....
    0 0
  • RENAULT A REUSIT
    Ei, da, dupa indelungi incercari de a realiza cea mai urata masina din lume, Renault a reusit, este cea mai urata masina din lume, bravo.
    In afara de Clio ,Scenic si Espace nu mi-a placut niciodata Renault dar asta este cea mai urata masina posibila, nici copiile chinezesti sau Tata nu sunt asa urate. Traiasca Loganul, e departe!
    0 0
  • Masina pentru Europa de Est si Magreb
    Intr-adevaar, nu cred ca poate fi numita "frumoasa". Dar nu cred ca pot admite comparatia cu 206 Sedan. Hai sa fim seriosi, macar aduce ceva nou fata de modelul precedent, nu are agatat la nimereala un portbagaj si nici fabricata in Iran nu e (fabrica Renault din Turcia are totusi 40 de ani). Asa ca mai usor cu lectiile de design date de Peugeot si respectul pentru clienti...
    Apoi, vorbim de o masina la un pret de Europa de Est...
    0 0
  • URAGANU
    URATANIA DRACU
    Vai ce nasparlie. O s-o bata Noul Logan la vanzari de o sa-i rupa capu :))))))))))))))
    0 0
  • xenter
    urata, dar...
    problema e ca in ziua de azi treb sa scoti o masina ieftina si sa placa la multime, nu celor cu "gusturi rafinate"... cei cu gusturi alese isi iau altceva (vw,opel,bmw...)Ex: Hummerul arata bine (cui nu-i place?!) dar e o masina falimentara... aceasta masina oribila dpdv estetic e facuta pt o anumita piata (rusia, europa orientala, turcia...) ati cunoscut vreodata vreun rus ?! ei, pt anumite persoane poate parea frumoasa. Asa a fost si Loganul, la inceput toata lumea era oripilata de designul loganului, dar succesul lui la vanzare a fost incontestabil. ie multi... si... f multi...
    0 0
  • Nimik nou
    Urata a fost.....urata a ramas. Daca o masina ma face verde la fata :), asta e! Nam nimic cu masinile care nu arata bine, da asta imi trezeste niste instincte de ura...ca si aia veche. mai repede mias lua Albea sau Logan, ca parca sau inspirat de la ele.
    0 0
  • paul s
    cade renault?
    Design execrabil, ca la toate modelele Renault ce urmeaza a fi lansate.

    Dupa varful Megane II, urmeaza o perioada neagra din punct de vedere design la Renault.

    Tare mi-e teama ca va constitui, pe viitor, un studiu de caz in manualele de management si markenting: cum sa distrugi un brand prin design gresit.

    Cand trendul este spre un design cu alura agresiva, sportiva, impunatoare, chiar si la clasa mica (vezi noul Ibiza, noul Ford Ka, etc, etc, etc), Renault scoate niste masini cu alura tampitica, cumintica si uratica.

    Aparitie stearsa si banala ca fetele de liceu linistite si triste la care nu se uita nici un baiat. Si raman fete batrane.

    Cine stie ce probleme or avea in viata personala cei care au desenat asa ceva?

    Am impresia ca Lada are un model scos de vreo 10-15 ani care seamana cu saracuta masina din poze.
    0 0
  • Designer
    Design slabut ..
    Pentru un constructor de talia Renault , care este o referinta in design ( realizari in cursul timpului ) ar fi trebuit sa aibe alte standarde in privinta designului , cred ca masina este f. buna ca utilitate ..insa designul trebuia sa sublinieze asa pregnant faptul ca este o masina utila luata pe bani relativ putini ?. Daca la primul symbol ai zice ca a fost incropit ..si de asta sedanul arata rau d.p.d.v al designului ..acum nu mai au nici o scuza . Dintr-un hatch de clasa mica este greu sa faci un sedan f. frumos , insa daca era gandit unitar proiectul se putea obtine un rezultat decent .
    0 0
  • Declinul Renault
    Francezii fac masini urate ptr. Est si frumoase ptr. Vest. Ei ne cred fraieri? Oricum sunt in declin la vanzari.
    0 0
  • Gogu :))
    Logan mai urat
    Deci.. poza nu este un fals.. intratzi p site-ul oficial d la renault si puteti viziona si acolo aceleasi poze cu aceasta "mashina".. imi seamana.. a loganu ala..stiti pozele alea cu noul logan..d avea spate d laguna .. defatp..eu cre k era symbol foarte bine deghizat..
    0 0
  • ugly as hell
    cred ca numai nissan tiida egaleaza clio la estetica. adica e la fel de urata. de fapt, fiind frati de mama, nu ma mira nimic.

    way to go, renault.
    tine-o tot asha.
    0 0
  • ramona
    eiiiiiiii
    eu am de 2 ani symbol renault a mers super totul
    am o singura observatie este destul de restrans spatiul, fratele meu care este "un mare" si la propriu si la figurat zice ca nu are loc in ea sa pota golii o sticla de bere...
    0 0
  • nu e renault, e dacia
    Cred ca avem de-a face cu masina de aici http://www.automarket.ro/stiri/fotospion-o-noua-berlina-in-gama-dacia-12443.html
    care a fost prezentata ca dacia. Si daca te uiti cu atentie, nu vad ce are aceasta masina in comun cu un Clio. Este Dacia toata ziua.
    0 0
  • ORIBILA
    HIDOASA MASAINA.... are mare dreptate MOXXU!
    e disproportionata... aiurea de tot
    0 0
  • @ sage
    Masina, ai dreptate, este cea din stirea respectiva. Se vede clar. Uitati-va la detalii.

    Numai ca stirea e complet aiurea:
    1. Nu e vorba de clasa medie ci de clasa mica
    chiar nu stiu cum au dedus cei de la AutoBild ca e din clasa medie cand se vede clar ca e din clasa mica, uitati-va la cat de inghesuit e omuletul de la volan in ea...)

    2. Nu e Dacie ci e Clio Symbol.

    In rest stirea e ok :D
    0 0
  • "varianta sedan a actualului Clio" - formulare gresita...
    Titlul articolului prezinta noul Symbol ca "varianta sedan a actualului Clio", adica un Clio 3 Sedan. Departe de adevar! Renault Symbol a devenit un model de sine statator si nu are aproape nimic in comun cu un Clio 3. De fapt, asta se poate vedea si pe site-ul Renault, unde este scris destul de clar "New Renault Symbol benefits from the same suspension as Clio II", aceasta fiind singura referire la platforma folosita. Adevarul este ca e "NOUA varianta sedan a VECHIULUI Clio (II)".
    In plus, la cat de bine arata Clio 3 Estate (versiunea break, nedisponibila in Ro poate tocmai din cauza lui Symbol) ar fi fost culmea sa regreseze la varianta sedan.
    Deci ceea ce avem in fata este vechiul Symbol, adus la zi (poate nu tocmai inspirat, dar pana nu il vedem in realitate mai bine ne abtinem).
    0 0
  • omg, arata mai bine modelul vechi, chiar daca si ala era urat si de acum e si expirat
    0 0
  • parca s-au chinuit sa il faca urat ca sa fie in acelasi ton cu modelul precedent...si am fost indulgent cu remarca asta
    0 0
  • sanchi
    Masina e intr-adevar extrem de urata, totusi..pe spatele ei scrie THALIA si nu Clyo, si fata e leita Sandero..O fi modelul sedan de la Sandero? Ca asa se poate explica de ce e o brambureala de design. Apropo, si la Logan si la Sandero e asa de greu sa pui butonul pt. deschis geamul pe usa si nu pe bord?
    In rest la fel de urata ca si modelul Peugeot 206 sedan.
    0 0
  • Marius
    Renault Symbol
    Pentru ca tot mai am putin timp la dispozitie, sa comentez si eu ceva.

    1. In economia moderna, sunt produse pt toate gusturile - pentru toate buzunarele. Nu inteleg cum unii care au postat sunt atat de revoltati.....mai mai sa se arunce de la balcon. Iti place - o cumperi. Nu-ti place - n-o cumperi. Nu te forteaza nimeni.

    2.Masina pe langa faptul ca e low-cost, este si urata.Cred ca singurele lucruri care o vor avantaja vor fi PRETUL MIC si SIGLA RENAULT. In rest, ii compatimesc pe designerii Renault. Sunt copii mici care deseneaza masini de duzina....mai inmoaie pensula in putina pasta....apoi in putina apa din pahar....si gata Renault-ul Symbol. Sa va fie rusine dernedeii dracu de designeri nebuni, in frunte cu seful Renault! Astea sunt masini pentru lucrari de diplome gen ,,Cum ar putea arata in industria auto cel mai urat model cu putinta?,,

    3.Asa se intampla cand n-ai bani si esti un ciumpalac de est-european. Iei doar 7000 euro de la banca, mananci paine cu bulion zi de zi, si te plimbi cu ,,noul Renault Symbol,,.....sa moara dusmanii de oftica. :)))

    4.Panarame de oameni pe lumea asta - panarame de masini.

    Servus!
    0 0
  • PATRICK
    E SI MAI URATA DECAT LOGAUL
    0 0
  • alexis
    renault
    acest nou symbol arata ca un sandero sedan sau asa ceva
    0 0
  • Blaa...
    wow!! loool!!!!
    doamne fereste ce tampenie , chiar e mai naspa ca loganul ....o fi ea mai stabila mai rafinata da arata ca dracu
    0 0
  • clavalik1
    Super!
    O masina mai frumoasa decat Nissan Tiida...in sfarsit!!! Totusi : farurile asa de mari in comparatie cu marimea masinii arata stupid...sunt cat jumatate de usa come on!!!
    Daca o pun pe Thalia langa Ibiza ma apuca durerea de cap, pana si Sandel ia un premiu de design...
    0 0
  • vit max
    are 250 pe ceas
    o sa-i puna si motorul de 2 litri de la RS :D
    0 0
  • NU-I cea mai urata!
    Dupa parerea mea e intrecuta de Fiat Multipla, Clio-ului simbol revenindu-i locul 2. Eu conduc o ciudatenie de Symbol si mi-e rusine cand ma vede vreun cunoscut! Fiabilitatea lasa de dorit!
    0 0
  • Danut Adrian
    HIDOOOOAASSSAAA
    BLEAAAHHHH!!!
    0 0
  • ba da sunteti nesimtiti
    asta e masina de bani putini, un sedan facut din daia mica...si tu vrei lucruri de la ea...ce dracu ma...cand ai atatia bani...te bucuri de ea...stii cum...
    0 0
  • Carcotasii
    Din cate vad eu aici nimeni nu este incantat de Symbol...Dar cati de aici ati condus un Symbol???Va spun eu care am un SYMBOL ca ete net superior Loganului.Numai de bine.
    0 0
  • Schumacher
    DEZASTRU
    Renault fac motoare fiabile, dar la design sunt varza. Si la finisaje stau rau de tot. Clio arata ca un peste din lateral. Se pare ca intre timp pestele s-a imputit. Pacat, masinile se comporta bine pe sosea, dar la aspect sufera rau. Astia de la Renault au mai pocit o masina buna, Laguna, noua forma este o rusine. Regret forma anterioara, pe care am si vrut sa o cumpar. Urmeaza la operatie Megane
    0 0
  • papusik
    hai,nu mai exagerati !!!
    Mie una asta mi se pare ok fata de prima versiune care arata ca naiba si este "ingramadita".Poate nu asta ar fi problema,chiar ieri am vb cu cineva care si-a cumparat un renault megane sedane la 15.000 eur,acum cateva luni,iar sapt.trecuta cand a plouat cu grindina i-a indoit tabla,acum o are in service,deci nu designul e neaparat cel mai important,chiar am auzit ca renault-urile au o tabla f slaba.
    0 0
  • IceCub
    Fata de Tiida, spate de Megane
    Fata de Tiida, spatele de Megane => Clio Symbol
    0 0
  • oamenii rafinati isi iau bmw,vw,opel?
    cat de inteligent sa fi sa zici asa ceva?un bmw,opel sau vw este condus fie de un necunoscator in aceasta arta a industriei automobilistica fie de cineva care vrea sa para smecher.Bmw a ajuns masina taranului de bucuresti,vw si opel sunt cele mai puturoase si lipsite de gust masini.Symbolul asta nou ii da clasa versiunii precedente,iar 206 sedan este vizibil extrem"de mai hidos" decat clio symbol,indiferent care varianta.voi ce design vroiati la asta?pininfarina?bertone?sau poate un giugiaro?penibil
    0 0
  • ovidiu
    prea marfa masina
    in sfarsit arata bine symbolul asta. iar spatele de zici ca-i mertz, e absolut superb. au imbinat o gramada de chestii si e super misto!! bravo. iar cei care spun ca e naspa... n-au bani nici de un matiz second. ofticosilor!!!
    0 0
  • tot ovidiu
    pentru ofticosi
    http://www.renault.com/renault_com/en/main/40_VEHICULES_ET_SERVICES/_laguna_coupe/index.aspx
    nah si muriti de ciuda, voi astia care spuneti de designerii de la renault ca sunt praf. si mergeti in continuare cu RATB-ul, comentand designul masinilor de pe scaunele din mercedes (model Citaro)... rusine!!
    0 0
  • CE NAJPA ARATA ...pfffoai de plm
    E in colaborare cu nissan , deci e un nisan Tiida ... :)) arata ca pula
    0 0
  • Mircea
    Urat si prost
    Actualul Symbol mai arata cum mai arata, dar acesta e din calea afara de urat si presupun ca tot ata de prost. "Bravo, Renault!"
    0 0
  • SANDERO
    Asa fata de sandero ce are:))
    in rest e smechera
    0 0
  • cipri
    eu cred ca asa va arata noul symbol.seamana cu megan-ul.oricum e super fain.oare merge si la programul by-back?
    0 0
  • Tortue
    renault
    http://www.youtube.com/watch?v=HbV98cnBbLg
    Cati din cei care au comentat, au condus vreun Renault? S-ar putea sa fiu injurat k nu pot fi de aceeasi parere cu cei care nu sunt multumiti de nik, da` cine poate, d c nu merge la centrul de creatie Renault k poate vin cu ceva mai bun si, cine stie poate sunt si platiti. Da moda nationala e desteptaciunea si critica si nemaipomenita parere de propria minte. Desteapta-te romane k nu te-ai trezit inca!
    0 0
  • greÅŸeală
    Renault face o greşeală dacă într-adevăr lansează o nouă versiune de Symbol.
    Nu înţeleg de ce îşi dau cu firma în cap aruncând pe piaţă acest mutant scârbos în loc să ofere de exemplu o versiune de Logan cu finisări superioare sau mai ştiu eu ce are Symbol-ul ăsta în plus.
    0 0
  • felicitari renault pt noul simbol
    pare o masina ok, designul e ok, imi place.
    si arata mult mai bine decat vechiul simbol.
    daca va avea un pret bine fixat va rupe piata.
    mai ales ca megane3 isi pierde portbagajul.
    0 0
  • manvector
    renault
    Sa-i uram bun venit in clubul hidoase alaturi de skoda fabia, peugeot 206 sedan...renault symbol....Pacat de renumele marcii...createur d,automobile?
    0 0
  • Cineva
    expertilor
    Baieti, cumva ati uitat cum arata o grila de Renault? Cumva ati uitat care este linia de design care da identitatea marcii Renault? Vi se pare ca acest model seamana cu orice alt Renault? NU!

    Au umblat acum ceva timp niste zvonuri despre un nou Symbol. Cand il voi vedea lansat oficial, la salonul auto de la Moscova, atunci voi crede ca s'au tacanit cei de la Renault!
    0 0
  • danutz
    logan = new symbol
    cine pune pariu ca renault ii va pune desfacator de bere pe capota si ii va spune noul Logan?!

    Cu toate aste mie imi cami place....
    nu tu stil,nu tu imaginatie,doar ce ii trebuie unie masini,sper sa fie ieftina si fiabila,ca pana acum.
    0 0
  • ooopsss
    nu mai carcotiti aici
    degeaba bagtzi de vina....este totusi mai ok decat vechiul simbol.. si e mai ok decat multe alte auto de pe piata din clasa ei...multi dintre cei care comenteaza pe aceasta tema sigur au o masina mai "slaba" si mai "urata " decat acest clio.... poate sunt invidiosi... o zi buna
    0 0
  • sebyyy
    o masina utila
    Am citit toate comentarii postate pana acum si cred ca unii dintre voi sunt mult prea pretentiosi.

    In primul rand Symbol-ul a fost timp de 6-7 ani de cand a aparut pe locul 1 la vanzari dintre masinile de import. Deci felicitari Renault, pt ca au creat o masina care s-a vandut si cu care u avut succes.
    Daca era o masina atat de proasta nu rezista atatia ani in top.
    Este o masina fiabila, ieftina, utila. Trebuie sa recunosc ca si foarte urata in acelasi timp, dar .... se compenseaza.
    Este o masina facauta pentru Europa de Est unde salariile nu sunt atat de mari.
    Este o masina care nu se vinde in Franta, cu doar in zona noastra, cunoscut fiid apetitul romanilor pt sedanuri, ca sa incapa tot "porcul" in portbagaj.
    In final, cred ca va fi un succes ca si modelul vechi.
    Daca avea un pret de peste 15.000 euro mai aveam pretentii la design dar asa..... e ok
    0 0
  • celviteaz
    aoleeeeu!!
    Conduc un clio symbol.Intr-adevar e URATA si cred ca va fi urata si de posesori!!!Nu l-am cumparat eu, deci imi permit sa afirm asta.Totusi parca arata mai bine Logan face lift:D.
    0 0
  • Noul Symbol
    Am un Symbol din 2004, l-am cumparat nou, motor dci de 65 de cai, ala vechi. Merge struna, nu i-am schimbat nici un surub si nici vreun bec. Da, arata naspa, dar masina e foarte buna, foarte, foarte buna. Asta noua n-arata nu stiu ce, dar daca e macar tot atat de buna ca prima mi-o iau. Mie imi trebuie portbagaj mare si consum onorabil. La motoare, Renault sta bine. Avem trei Renault-uri in familie: un Clio, un Megane Sedan si un Clio III. Toate merg ca unse, sunt foarte, foarte bune. Si le avem de cativa ani pe fiecare.
    0 0
  • bulacruz
    daca piesele sunt scumpe este naspa e groase
    0 0
  • marian
    symbol
    masina este bestiala. Cred ca astia din clubul loganistilor sunt invidiosi.Chiar nu vedeti ce linie frumoasa are? bate meganul. e o masina pt. romani. sa vedem pretul dar cred ca va fi unul rezonabil. cei care critica o fac aiurea
    0 0
  • se va vinde bine...
    am vazut noul symbol in realitate... va pot spune ca masina arata foate bine comparativ cu actualul model -cocosatul de la Notre dame:)) si decat Fiat albea sau mai grav.. Peugeot 206 sedan:)) intr-adevar preia cateva elemente de la Sandero(ex manerele exterioare ale portierelor) dar asta n-o vad neaparat ca un dezavantaj..Vor fi motorizari pe benzina de 1.2 75cp(4 cilindri,consum 5.9mixt),1.4 100cp si 1.6 105cp cutie automata si 2 variante diesel 1.5 la 65&85cp(4.3mixt) In spate se sta mai bine si masina e foarte confortabila la drum...
    0 0
  • URACIOSU
    MODELUL ESTE COMERCIAL
    Dupa parerea mea acest model va fi un concurent serios pentru Logan. Cred ca in urmatorii 2 ani va fi nr. 1 in topul vanzarilor. Pentru cei cu fitze insa, exista branduri cu un design mult mai reusit si ... nu-i asa, preturi pe masura. Pentru cei cu venituri modeste, acest model cred ca va satisface nevoile si se va impune ca un model de succes. FELICITARI RENAULT.
    0 0
  • Arata mai bine asa...
    8 Clio Symbol noi distruse http://www.protv.ro/filme/s-a-urcat-baut-la-volan-si-a-distrus-opt-masini-noi.html?search=masini&id_file=60911 .
    0 0
  • O masina normala
    Am vazut altele mult mai hidoase. Depinde de gusturi. E bine ca exista diversitate, dar asta mi se pare o masina normala,comuna; probabil pt. ca se aseamana cu ale masini pe care le vedem zi de zi.
    0 0
  • luigioxy
    Romanu-i venit cu ranga pe Siret
    Am un Symbol din oct. 2000, 1,4 l ,75 cp,141.000 km.
    Pina acum am schimbat un pivot,pe dreapta,in rest,nimic,bineinteles in afara de cureaua de distributie,de 2 ori si o data rolele de la alternator.
    Piesele sint ieftine.
    Am fost de 2 ori in Germania,intr-a zi am facut 1.200 km,la drum se comporta f. bine,e stabila la viteze de 150-160 km/h.
    Pt. mine este o masina practica,eu n-am chef si timp de fitze,nu-i inteleg pe toti obositii care posteaza p-acia!
    Daca mergeti in Germania o sa vedeti masini mai urite de 10 ori ca-n Romania,pt. ca neamtul isi cumpara un lucru practic si la o calitate-pret cit mai bina!
    O sa-mi cumpar noul Symbol,n-o sa fac,ca multi romani care-si vind locuinta pt. a-si cumpara BMW X5,sau alte scule de fitze,pt. a sta apoi cu chirie!
    Impuscati-va!
    0 0
  • martzian0
    simbol
    mah nuj ce nu va place voua....doamna de mai jos a fost mult prea...nesimtita...adika...eo cred ka este o masina buna..mai ales ka este mai mult spatiu...ka design..nu-mi plac inkuietorile...adika...sunt de sandero...asta e enervant,...dar..masina in rest e frumoasa...usile par a fii cele de seria3...fatza de laguna...si spate...nuj...cert e ka merge..sa vedem si pretu...si mai vorbim...
    P.S.:nu mai comentati ka pt romani e buna!
    0 0
  • mie imi place
    Mie mi se pare mult mai reusita decat vechiul Symbol, care nu-mi placea deloc.

    E loc de mai bine dar e un mare pas inainte. Pentru clasa ei e chiar foarte reusita.
    0 0
  • Unu de la tara
    o mizerie de zile mari
    in primul rand face parte din grupul Stroe,deja mi se apleaca,pt.asa ceva nici de permis nu as mai da.ma doare si capu ...n-am cuvinte mai departe
    MOTTO:Desteaptate romane
    0 0
  • pavdaddy
    masina
    eu am si logan si symbol si sincer nu mi se pare ca ar fi mare diferenta intre ele dar oricum i-ti faci treaba cu ele si cam atat nu se compara cu masinile nemtesti sau japoneze da sunt si ele masini
    0 0
  • pentru fitzosi
    E foarte buna la pretul care-l are.Ce atatea fitze?Daca l-ati primi pe gratis l-ati face miere.Ce sa povestesc e plina Romania de BMW-uri si nu mai gusta romanul o masina ma ieftina.Sicer, nu traim la Monte Carlo.
    0 0
  • Catalin
    noul symbol
    In general, este OK. Daca intram in amanunte, farurile ma deranjeaza foarte mult pentru ca sunt prea mari si mult mai putin reusite decat la modelul cel nou Laguna. Intr-adevar, botul seamana izbitor cu cel al modelului Dacia Sandero, ceea ce, in opinia mea, este un mare minus. Deci, botul fata de generatia anterioara, este mai putin reusit, ca sa nu spun mai mult.
    Vazuta din lateral, seamana bine cu Megane Sedan II, deci arata mai bine decat vechiul model. Si spatele este acceptabil, cu toate ca nu mai seamana deloc cu vechiul Symbol. Este intr-adevar o combinatie Sandero(oribil), cu Megane, Tiida si ceva de la ultimul Laguna Break(stopurile. Daca este mult mai inalta, asta este rau pentru design. Poate, unul dintre cele mai suparatoare lucruri la Tiida este inaltimea raportata la latime.
    Interiorul este destul de reusit, dar:partea de jos a bordului este prea deschisa la culoare(seamana cu cea de la Fiat Albea sau Citroen)si da o nota de saracie. Indicatoarele de ulei, temperatura, etc nu s-au schimbat prea mult, trebuiau sa arate mult mai bine.
    Pentru ca pe forum am vazut numai opinii negative la adresa Symbolului si comparatia evolutiei cu cea a Seatului Ibiza, trebuie sa recunosc ca Ibiza arata mult mai bine din toate punctele de vedere, chiar daca a luat linia modelului sportiv Leon
    0 0
  • simb
    eu am un sedan 206 si este facut din hasbec si sa stiti ca e ff reusit ,acesta de ce nu ar fi,facut la turci cam da de cgandit dar asta e .
    0 0
  • Noul Symbol
    Salut!
    Imi cer scuze ... dar sunteti varza toti... poate constipati ... poate jumatate din voi merg inca cu RATB sau cu bicicleta ... si atunci din frustrare....scrieti ceea ce scrieti.
    Numai de bine Renault!
    Singurii cu masini...exact ce trebuie pentru romanii seriosi....nu pentru cocalari...ei sa isi ia masini de la Moskova...

    O zi buna!
    0 0
  • Noul Symbol
    Am uitat ceva.
    S-a uitat cineva pe statisticile vanzarilor de masini noi in Romania pana sa scrie aceste articole?
    nu cred...cred ca stau pe wc prea mult timp din cauza constipatiei...
    0 0
  • NOUL SIMBOL
    Ieri am fost la reprezentanta ,inca nu il au pt draiv test zic ,ca de saptamana viitoare.DAR FRATILOR m-am urcat in el este la fel ca celalalt spatiu cam deloc comenzile cam incomode ,asta la volan ,dupa am urcat in spatele soferului ,STUPOARE NU AM AVUT LOC ,pus pe bancheta dar cam cu greu am datCU CAPUL IN PLAFON,si am doar 1.77 ,CE ZICETI DE ASTA,cred ca este facut doar pentru coreeni,chinezi,si alte popoare unde maxima e de 1.60.Nu asi lua asa ceva nici pe degeaba ,ca nu am loc si am doar 1.77 in inaltime,si nu sunt disproportionat!.IN matiz sa stiti ca am loc si spatiu cit necesar!
    0 0
  • NOUL
    Bai Dane'! Si tu tot un constipat!daca nu ai loc de nu mergi bai la MAN sa iti cumperi un tanc la mana a doua, sau poate la MI sa iti iei o duba, tot la mana a doua. Sau poate ai bani de o bicicleta D&G. Ha Ha Ha.
    0 0
  • new symbol
    decat un s.h. cum isi iau toate ragaliile ,mai bine un clio simbol!
    0 0
  • vius-a-vis de Noul Symbol
    Nu inteleg de ce se cramponeaza toti ca masinile astea sunt masini de cocalari...daca ne uitam la masinile cocalarilor nu vedem decat BMW, Audi sau... oricum, nu Renault. E adevarat ca nu este o masina frumoasa, nici macar nu s-a dorit...motorul este fiabil, finisajele ieftine... so, o masina fiabila la bani putini. Recunosc ca am varianta precedenta, de care sunt multumit d.p.d.v. al fiabilitatii. Viteza rezonabila, sprint...dci-ul este bun, ca altfel nu il imprumutau si cei de la nissan. de curiozitate...ce masini aveti voi...cei care comentati atat? de firma? sau sh?
    0 0
  • Spectator SB
    Adevarat Symbol
    Comparata cu o femeie,este o masina credincioasa,economa,care nu atrage priviri admirative,dar nu e curva...Am un Symbol de 2 ani,26000 Km.fara nici o pana...Regret ca fiind buna,nu o voi schimba cu alta,subiectiv mai frumoasa...
    0 0
  • Spectator SB
    Adevarat Symbol
    Comparata cu o femeie,este o masina credincioasa,economa,care nu atrage priviri admirative,dar nu e curva...Am un Symbol de 2 ani,26000 Km.fara nici o pana...Regret ca fiind buna,nu o voi schimba cu alta,subiectiv mai frumoasa...
    0 0
  • Paralelu'
    Kitsch reprezentativ Renault
    In buna traditie Renault, unde pune mana designerul francez din Magreb, Turcia, etc, iese o masina ca asta sau ca Nissan Tiida, alta hidosenie si aia. Pacat de numele fostei companii nipone.
    0 0
  • ADEVARAT
    Ma bucur cand vad si pareri bune!
    De obicei isi dau cu pararea SH-isti, sau d'astia care stiu despre masini numa' din reviste.
    Daca cineva imi arata o masina mai buna la banii astia cu dotarile pe care le are, ii dau dublu diferenta ca la Altex!
    Am uitat ceva: mai e si a treia categorie de "oameni" care posteaza aici: cei care isi doresc atat de mult un X6 sau Lexus sau GL, dar nu isi permit decat RATB. ;)))
    0 0
  • symbol
    cristi
    salut mai frustratilor.frate numai de gura sunteti buni si voi nu aveti o chiftea in stomac.ducetivqa cocalarilor in germany si luati masinile celor care le dau de rele si voi le luati de bune,veniti cu ele,le puneti folie in spatele blocului si benzina cu sticla de 2 litri
    0 0
  • noul symbol
    voi restu
    Pentru toti cei care au comentat, cati dintre voi aveti o masina si mai mult de 18 ani ????!!!!! Cand veti ajunge sa apreciati ce e de apreciat la o masina o sa va schimbati poate si caracterul. Am Symbol si vreau sa va spun ca nu e deloc HIDOS. E chiar elegant. Plus ca e o masina pentru oameni mai saraci , nu ca voi milionarii ce au postat commenturi, pentru clasa medie si muncitoare a Romaniei. Asa ca ciocu mic
    0 0
  • Ronnin
    Bravo Renault
    Sunt de acord cu Cristi...nu aveti bani sa treceti strada si comentati o masina pe care nu o puteti avea niciodata....Dupa ce va lasati parerile de 2 bani aici,ganditiva mai bine ca nu aveti bani de un iaurt maine saracutilor:))) mergeti in continuare cu RATB-UL joc de glesne si muclesssss...
    0 0
  • noul symbol
    ce tot spuneti de noul symbol am cumparato acum o luna am facut 1600 km este super consum mic nu este zgomotoasa confort bun pret foarte bun la dotarile pe care le are
    0 0
  • Symbol
    Frate aici posteaza numai copii cu bubi in cap, nu au nici 18 ani si viseaza ca ei or sa aiba porshe si ferari, e super masina, din cate stiu de la 2 prieteni buni(au modelul anterior, diesel), consumul e ffff bun, nu au avut nici o problema de 1 respectiv 3 ani, si au mers si cu benzina amestecata cu motorina 1(benzina)/3 motorina, si nu au absolut nimic masinile merg struna si schimbarea asta eu zic k e de bine.
    Asa s-a auzit si cu loganul o multime de poante s-au spus pe baza lui, il am de aprox. 4 ani si nu am schimbat decat filtrele si uleiul + 2 piese directie, atat!!!
    Va Salut...
    0 0
  • NOUL SYMBOL
    Am Noul Symbol de o luna si jumatate si este o masina buna in oras si pe Autostrada.
    Nu este la fel de spatioasa la Loganul, dar este mai dotata si are o linie exterioara mai frumoasa.
    De asemenea, clima nu poate fi pusa pe Logan.
    Parerea mea este ca ar trebui sa-si spuna parerea doar aceia care au condus Noul Symbol !!!
    Daca doriti masini spatioase, frumoase si banoase, atunci cumparati Mertane, Audi sau BMW-uri.
    0 0
  • Cheriere
    Noul symbol
    Astia care ati avut opinii negative la adresa noului symbol e clar ca nu va pricepeti la masini ( mai ales noi). Cati dintre voi v-ati urcat in el? Spunea cineva ca la 1,77 n a avut loc... cred ca s-a urcat in alta masina. E foarte spatios. Daca vreti spatiu cat patul , luati-va fratilor Maybach. Mie mi se pare un model reusit, din prisma pretului mic si dotarilor, mergeti la o reprezentanta si vedeti care-i treaba cu el. Pe cei care isi iau VW, Opel, BMW sh ii incadrez in categoria "cocalari". Mai bine dau 10 000 pe un symbol nou decat Pe un opel 5000 sh. Nu zic ca ma pricep eu cine stie ce la masini, dar nu-s atat de prost sa ii acuz de ceva pe cei de la renault inainte sa-l incerc. Parca sunteti femei, va uitati numai la cum arata!
    0 0
  • RENAULT SIMBOL
    Buna,Am o problema cu un renault simbol din 2007.Nu reusesc sa inchid portbagajul.Nu are broasca si se deschide cand apesi butonul din spate.Bun,se deschide,dar cand trantesc portbagajul se inchide si daca apas iar butonul ,din nou se deschide...nu inteleg cum fac sa ramana inchis.Are inchidere centralizata pe cheie,usile se inchid dar portbagajul nu.PLZZZ help me!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru