Premiera: Iata noul Seat Ibiza Sportcoupe!

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.06.2008
Seat a dezvaluit astazi noul varianta cu trei usi a modelului Ibiza, botezata Sportcoupe, si doua noi motoare diesel.

Esential

90 de cai putere dezvolta noul motor diesel de 1.9 litri introdus pe Ibiza Sportcoupe.
80 de cai putere dezvolta propulsorul de 1.4 litri TDI introdus in premiera pe Ibiza Sportcoupe.

Asa cum va anuntam la sfarsitul saptamanii trecute, SEAT pregateste varianta cu trei usi a nou lansatului Ibiza. Se pare ca spaniolii nu au mai asteptat Salonul Auto de la Londra si au publicat astazi primele imagini si informatii oficiale ale noii variante.

Constructorul iberic va largi gama hatchback-ului Ibiza, lansat in primavara acestui an, cu o varianta in trei usi, botezata Sportcoupe. Odata cu dezvaluirea noului mode, Seat a introdus si doua noi motorizari diesel complet noi pentru gama spaniolilor. Tot incepand de astazi Seat a anuntat ca va oferi ca echipare optionala pe noul Ibiza si o cutie automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj.

Noul Ibiza Sportcoupe va debuta in showroom-urile europene la mijlocul acestui an si va dispune in plus de doua unitati diesel, una de 1.4 litri care ofera 80 de cai si una de 1.9 litri capabila sa dezvolte pana la 90 de cai putere.

Versiunile pe benzina vor fi propulsate de aceleasi unitati ca ale variantei cu cinci usi, clientii putand opta pentru unitatile de 1.2 litri, trei cilindri si 70 de cai, 1.4 litri, patru cilindri si 85 de cai si varful de gama de 1.6 litri si 102 cai putere.

Aceasta din urma va putea fi conectata la o transmisie DSG cu sapte rapoarte, disponibila pentru prima data pe acest segment.

Look-ul exterior este mult mai sportiv, desi varianta coupe a fost dezvoltata pe platforma celei cu cinci usi. Sportcoupe se individualizeaza prin blocuri optice fata pozitionate mai jos si o grila frontala revizuita, cu aspect sportiv.

Viitorul Seat Ibiza Sportcoupe va fi produs tot la uzina spaniola din Martorell, de langa Barcelona si va fi disponibil cu trei nivele de echipare: Referance, Stylance si Sport. In curand vom putea asista si la o versiune EcoMotive, orientata spre emisii reduse dar si la doua versiuni de performanta FR si Cupra.

via | MotorAuthority

Comentarii (5)

  • cosmin
    vai ce motoare performante incredibil!!!!! da cum au putut sa scoata 90 cp din doar 1900 cmc? bravo lor sunt cei mai tari astia de la VAG. pacat pentru ei ca traim in secolul 21....
    0 0
  • fd
    e mai urat ca toate celelalte generatii ibiza
    0 0
  • domnosu
    pffff...
    80 de cai din 1.4 TDI...90 de cai din 1.9 TDI?!?
    0 0
  • deminij
    lol duamne
    noula motor de 1.9 l diesel are aceeasi putere ca vechiul motor... sigur e vrajeala, in partea cealalta era mai ieftin! iar consumul oricum era undeva la 5 l / 100 km, or fi redus consumul... versiunea cea veche arata muuuult mai bine!
    0 0
  • grila frontala revizuita
    Nu stiu unde vede redactorul grila frontala revizuita ca mie mi se pare la fel ca la versiunea in 5 usi. Motorul 1.9 tdi 90 cp nu e deloc nou la seat, a fost si este montat si pe leon 1p, foarte slab documentat articolul...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru