Premiera: Maserati GranTurismo S

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.02.2008
Maserati va aduce la Salonul de la Geneva o versiune mai potenta, S, a modelului Graturismo. Aceasta dezvolta 434 CP.

Esential

434 de cai putere dezvolta noul propulsor instalat pe Maserati GranTurismo.

Pregatirile pentru Salonul Auto de la Geneva au intrat pe ultima suta de metri, constructorii pregatind cu mare atentie intrarea in scena a noilor premiere. Maserati nu face exceptie si surprinde astazi cu un comunicat oficial despre o noua versiune de top a proaspatului GranTurismo, lansat in toamna la Frankfurt.

Viitoarea versiune va debuta oficial purtand indicativul S si va dispune de ceea ce toata lumea isi dorea: un propulsor mai puternic. Noua unitate instalata sub capota lui Granturismo S este un motor V8 de 4.7 litri, imprumutat de la abia dezvaluitul model Alfa 8C Spider. Acesta ar urma sa dezvolte 434 de cai putere si sa propulseze coupe-ul de la 0 la 100 de km/h in doar 4.9 secunde. Pentru a profita de noul motor, inginerii Maserati au inlocuit si cutia de viteze standard cu una noua, semi-automata.

Bagajul de putere mai mare si agresivitatea sunt subliniate si de un kit aerodinamic mai sportiv care include un spoiler redesenat cu o priza mare de aer, un deflector spate cu tevi de esapament incorporate, un set de jante din aliaj si praguri laterale cu guri de ventilatie de mici dimensiuni.

Interiorul a primit si el unele modificari multumita pachetului de echipare care include piele Alcantara. Sistemul de franare a fost si el inlocuit cu unul de la Brembo capabil sa asigure o franare de la 100 la 0 km/h in doar 35 de metri.

via | MotorAuthority

Comentarii (2)

  • Am vazut unul in Floreasca albastru aproape identic va jur. E demential mai tare decat in poze. Astia de la BMW cand schimba Seria6?
    0 0
  • bbbobbbo
    frumos
    superba masina...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru