PREMIERĂ: Mercedes SLK primeşte un motor diesel - 250 CDI

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.08.2011
Mercedes a anunţat că va prezenta la Frankfurt o nouă versiune elaborată pentru actualul SLK. Este vorba despre un diesel de 2.1 litri, recunoscut după indicativul 250 CDI.

Esential

6.7 secunde îi sunt necesare modelului german pentru a atinge 100 de km/h.
500 de Nm oferă dieselul proaspăt introdus pe SLK.

După trei generaţii în care s-a dovedit un model de succes, SLK va fi propus publicului şi împreună cu un motor diesel, recunoscut după titulatura 250 CDI. Disponibilă începând cu 13 septembrie, anul acesta, decapotabila diesel foloseşte propulsorul de 2.1 litri, cu patru cilindri, capabil să dezvolte un total de 204 cai putere şi 500 de Nm. Motorul, echipat cu common-rail şi turbo-compresor, este familiar fanilor Mercedes de pe modelele S-Klasse şi CLS.

Propulsorul garantează un sprint de la 0 la 100 de km/h în 6.7 secunde, cu o accelerare de la 80 la 120 de km/h în 4.3 secunde. Viteza maximă se opreşte şi ea la 243 de km/h. Chiar şi aşa, unitatea diesel promite un consum impresionant, de numai 4.9 litri/100 de kilometri şi emisii de 128 g/km.

Pentru început, noua motorizare diesel va fi oferită doar alături de cutia automată 7G-Tronic Plus, alternativa manuală cu şase rapoarte urmând să fie introdusă abia în al doilea trimestru al anului viitor.

Echiparea de serie a noului SLK 250 CDI va include sistem Start&Stop. Opţional, clienţii vor putea comanda acoperişul rabatabil cu funcţia Magic Sky Control, suspensia sportivă sau suspensia reglabilă electric.

Debutul oficial al noii versiuni va fi consemnată live, pe scena Salonului Auto de la Frankfurt din această toamnă.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • @
    Ori am uitat eu, ori am vazut un comparativ intre 190E si SLK 250CDi ?
    Atunci cum este introdus doar acuma ? pff
    10 1
  • zarnesteanu
    Exista masini de teste
    Care sunt rulate cu mult inainte de lansarea oficiala. Cu cat e data de lansare mai apropiata, cu atat masinile sunt mai aproape de forma finala de productie.

    In clipul de care vorbesti, daca-mi aduc bine aminte, tanti aia spunea ca pe drumul pana la circuit masina scosese un consum de 4.4 l/100. Ceea ce mi se pare fantastic pentru performantele motorului.

    Cu foarte multe anotimpuri in urma, urcam o panta lunga si masinuta tragea de rupea asfaltul. Tipul din dreapta mi-a spus atunci cu uimire "mazda mea nu poate sa accelereze in halul asta la deal". M-a umflat rasul instantaneu. Avea probabil impresia ca mazda era ultima zala din industria auto :)
    3 2
  • zarnesteanu
    Nu doar tanti spunea. Se vedea foarte clar pe computerul masinii consumul extraordinar pt. performantele acestui motor.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru