Premiera: Suzuki Splash

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 14.05.2007
Japonezii si germanii si-au unit fortele pentru a scoate doua modele aproape identice: Opel Agila, respectiv Suzuki Splash.

Daca nu am fi pusi la curent cu situatia anotimpurilor in functie de temperatura, ne-am putea baza fara nicio problema pe lansarile constructorilor mondiali pentru a aprecia corect sezonul in care ne aflam. Astfel, dupa ce in ultima saptamana am vazut in premiera Porsche 911 Turbo Cabrio si SLR Roadster iar azi dimineata ne-am delectat cu o galerie foto a lui Chevrolet Camaro Convertible Concept, a doua parte a zilei ne-a rezervat intalnirea cu doua modele de oras inrudite: Opel Agila si Suzuki Splash.

Daca prezentarea si povestea lui Agila poate fi gasita AICI, ne vom ocupa acum de ultima aparitie in gama citadinelor Suzuki. Se numeste Splash, are 3.7 metri in lungime si provine - cel putin teoretic - din conceptul cu acelasi nume prezentat anul trecut. Spunem "cel putin teoretic" deoarece, desi la baza vorbim de concepte concentrice, designul conceptului se deosebeste radical de cel al modelului de serie. Mai mult decat atat, noul Splash se aseamana foarte bine cu noul Agila, singurele diferente notabile fiind regasite la nivelul calandrului frontal si a blocurilor optice fata si spate.

Pentru a desavarsi originea comuna a celor doua modele, aflam ca motorizarile de pe Splash sunt aceleasi de pe Agila: 1.0 si 1.2 litri pe benzina (65 si 86 CP) si 1.3 litri turbodiesel (75 CP).

De asemenea, la fel ca in cazul lui Agila, Splash va fi prezentat in premiera la Frankfurt si va intra pe pietele Europei in primavara lui 2008.

Comentarii (1)

  • Iulian
    de departe
    Cam mare diferenta, sau mai bine zis cam mica asemanarea fata de conceptul Suzuki Splash... Arata ca un Opel Corsa comprimat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru