Pretul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 20.05.2009
Pretul petrolului a trecut de nivelul de 60 de dolari per baril. Specialistii in economie estimeaza ca acest lucru nu va afecta pretul carburantilor de la pompa in perioada imediat urmatoare.

Pretul petrolului pe piata internationala a trecut de pragul de 60 de dolari pe baril, atingand cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni. Indicele american al petrolului a crescut cu 45 de centi la bursa, atingand 60.55 dolari pe baril, pe cand indicele Londonez Brent a urcat cu 27 de centi, atingand 59.19 dolari per baril.Din cauza faptului ca pretul petrolului a crescut incet si ca nu au existat diferente semnificative intre indici, pretul de la pompa nu ar trebui sa creasca in consecinta.

Pretul petrolului este pe o tendinta ascendenta de la mijlocul lunii aprilie, iar schimbarile fata de ultimele sase luni si ultimul an sunt aproape socante. Mai exact, barilul de petrol costa 33 de dolari in decembrie 2008, pe cand in iulie 2008 acesta avea un pret de 147 de dolari. Preturile exagerate au disparut relativ usor prin eliminarea speculei si scaderea generala a cererii.

Via | Reuters

Comentarii (3)

  • Crysty
    Petrol
    Da, acest lucru este invers proportional, in Roamnia unde se scumpesc carburantii de la o saptamana la alta !
    Chiar daca se spune ca nu vor creste preturile ele deja au crescut !
    3 0
  • Marius
    Petrol scump=criza mica..
    Asta inseamna ca incep sa se miste lucrurile si incet incet se va consuma din nou mult astfel ca si cererea de materie prima sa fie mai mare ceea ce duce si la un consum mai mare de petrol.
    Inseamna ca ne revenim din criza asta financiara...
    In RO se poate mentine preturi mari si salarii miiiiciii pt ca nu ne deranjeaza (in loc sa ne unim si sa mai stopam trend-ul acesta..)
    3 0
  • Petrolul s-a scumpit doar pentru faptul ca arabii au redus productia tocmai pentru a-l scumpi (au si anuntat asta)...n-are nici o legatura cu criza si nici nu e un semn cum ca ea ar trece.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru