Primele imagini ale noului Mercedes SLS AMG GT3

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.03.2010
Mercedes se pregateste de circuit cu noua versiune SLS AMG GT3. Fiind vorba de un model destinat exclusiv competitiei, ne putem astepta ca puterea supercarului sa treaca de 600 de cai putere.

Esential

300.000 de euro este valoarea la care ar putea fi estimat Mercedes SLS AMG GT3.
300 de kilograme ar urma sa "slabeasca" versiunea de circuit a modelului SLS AMG.

Mercedes cauta sa-si cladeasca o imagine puternica pe baza succesului repurtat de supercarul SLS AMG. Drept urmare, nemtii cauta sa ofere o serie de metamorfoze ale modelului sportiv cu influente retro. Dupa ce la Salonul Auto de la Geneva au expus un SLS AMG transformat in Safety Car pentru sezonul curent de Formula 1, pe internet apar primele imagini ale unei noi versiuni, dedicata exclusiv circuitului.

Este vorba despre noul Mercedes SLS AMG GT3, care se va bate cel mai probabil cu la fel de proaspatul BMW Z4 GT3. Pentru a putea face fata rivalului din Munchen, modelul din Stuttgart vine cu un motor imbunatatit, asteptat sa ofere peste 600 de cai putere. Resursele vor fi combinate cu o masa totala redusa, SLS AMG fiind supus unui proces de "slabire" care scapa modelul de 300 de kilograme in plus.

Desi informatiile nu sunt oficiale si nici suficiente, trebuie sa spunem ca Mercedes a pregatit pentru SLS AMG GT3 si un kit aerodinamic special care include bosaje mai largi, spoilere redesenate, praguri laterale, un deflector posterior si un eleron supradimensionat, montat pe portbagaj.

Pachetul exterior este completat de un set de jante din aliaj usor, incaltate cu pneuri de performanta.

Momentan Mercedes nu a anuntat pretul pentru noul SLS AMG GT3, dar avand in vedere faptul ca trebuie sa se bata cu BMW Z4 GT3, valoarea sa se va invarti tot in jurul a 300.000 de euro.

via | zercustoms

Comentarii (1)

  • De ce GT3?
    Toata lumea face masini pt GT3. Nimeni n-are curaj in afara de Porsche sa pregateasca masini pt GT2, ca ii papa dinozaurul F430.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru