Primele informaţii despre viitorul Land Rover Discovery

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.05.2011
Cea de-a cincea generaţie a lui Land Rover Discovery va fi mai uşoară, mai practică şi cu o capacitate de tractare mai bună. Debutul ar trebui să aibă loc la jumătatea anului 2016.

Land Rover analizează modelul Discovery şi pregăteşte noua generaţie a acestui model. La vremea sa, modelul a fost responsabil pentru ieşirea din cenuşă a mărcii britanice şi era un off-roader dur şi tradiţional, care poate fi condus şi pe şosea cu încredere. Analiştii din industria auto sugerează faptul că viitorul Discovery va fi frate de platformă cu viitorul Defender şi că va debuta la jumătatea anului 2016. Respectivii analişti sugerează că debutul lui Defender L660 va avea loc la jumătatea anului 2015.

Cel de-al cincilea Land Rover Discovery va pune accentul pe spritul practic şi pe capacitatea de remorcare, iar principalul său rival va fi Toyota Land Cruiser. Până în prezent, nu există o decizie clară privind platforma care va fi utilizată de viitoarele Discovery şi Defender. O opţiune ar fi adaptarea platformei T5 utilizată de actualele Discovery şi Range Rover Sport. Respectiva platformă poate să fie adaptată destul de uşor şi poate să suporte toate versiunile de caroserie ale lui Defender, inclusiv pick-up-urile.

Din păcate, platforma T5 va aniversa 11 ani când noul Defender va debuta pe piaţă.

Respectiva platformă are şi o problemă cu masa, aceasta fiind destul de grea. Pe de altă parte, unele surse spun că dezvoltarea unei platforme complet noi ar fi prea costisitoare pentru Land Rover, sau mai bine zis pentru cei de la Tata Motors, proprietarii mărcii britanice.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Victor
    O masina extraordinara,ma bucur ca Land Rover are aceasta atitudine fata de acest gen de masini si nu prefera sa contruiasca un SUV din asta ridicol in genul X5&co.

    Cred ca pot scoate un consum de 8-9L/100 km,cea ce este extraordinar pt o masina cu aceste capabilitati,chiar daca Q7-le din 2016 poate o sa consume 6-7L/100Km.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru