Primul Ford Kuga a iesit de pe banda de productie

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 27.02.2008
Fabrica germana din Saarlouis a gazduit prezentarea primului exemplar Kuga de serie produs in lume.

Esential

45.000 de unitati Ford Kuga vor fi produse anual la Saarlouis.

Crossover-ul Kuga, realizat de Ford si asteptat de intreaga Europa, e gata de intrarea oficiala in showroom-uri. Dupa o serie de concepte mai mult sau mai putin apropiate de versiunea finala de serie, Kuga e gata de Geneva, ultimul salon dinainte de intrarea oficiala in varianta de productie. Pana la inceputul saptamanii viitoare insa, atunci cand Kuga se va afla in mijlocul standului Ford din Elvetia alaturi de noul Fiesta, iata primul exemplar al crossover-ului Ford iesind pe poarta fabricii din Saarlouis.

Odata cu inceperea productiei pentru Kuga, fabrica Ford din Saarlouis isi mbogateste portofoliul, aici fiind asamblate, de asemenea, noile Focus si C-Max. Totusi, resursele alocate productiei lui Kuga - principalul competitior al lui Nissan Qashqai si Volkswagen Tiguan - se vor situa la doar 10% din totalul exemplarelor create la Saarlouis, crossover-ul fiind considerat mai degraba un model de imagine decat unul de volum. Chiar si aa, volum de productie se va ridica la 45.000 de unitati pe an, acestea urmand sa fie exportate in 32 de tari din lume.

Taguri: Ford, Kuga

Comentarii (2)

  • florin
    kuga
    arata bine, daar daca vor intr-adevar sa-l vanda tebuie sa-l faca mai ieftin. Ar putea scadea pretul daca l-ar face la Craiova si nu in Saarlouis. L-ar face la un pret min 20 % mai mic.
    0 0
  • Nic_Bv
    Excelenta masina
    E clar ca modelul include costuri mari de proiectare, este o clasa noua abordata de Ford. Nu risca ei sa faca asa ceva intr-o fabrica ce exista mai mult pe hartie. La Craiova trebuie adusa tehnologie, trebuie oamenii instruiti... Intre Kuga si Tico exista totusi diferente majore. :-)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru