Primul Renault Megane electric debuteaza in Israel

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.05.2008
Versiunea electrica a actualului Renault Megane a fost testata in Israel. Aceasta va costa la fel ca versiunea pe benzina.

Esential

201 kilometri este autonomia versiunii electrice Renault Megane.
2010 este anul in care va debuta noua versiune electrica Renault Megane.

Renault a facut un pas important in domeniul vehiculelor electrice in acest weekend la Tel Aviv. Constructorul francez impreuna cu initiatorii proiectului Better Place, au oferit publicului prima demonstratie cu o versiune electrica a modelului Renault Megane.

Ambele companii sunt optimiste in privinta succesului noii versiuni, cel mai probabil primul Megane electric urmand sa debuteze pe piata israeliana in 2010. Pana atunci insa, primele flote de testare vor debuta pe strazile din Tel Aviv chiar incepand cu primavara anului viitor.

Motorul electric instalat pe actuala generatie Megane va fi alimentat de o baterie dezvoltata in parteneriat de Nissan si NEC, care ii permite sedanului sa atinga o autonomie de 201 kilometri. Performantele versiunii electrice nu sunt deloc de neglijat, sprintul 0-100 de km/h realizandu-se in doar 8 secunde.

Pana in 2010, cand versiunea electrica Renault Megane va ajunge pe piata din Israel, peste 150 de statii de schimb a bateriilor vor lua nastere pe teritoriul statului evreu.

Aceste locatii vor permite inlocuirea bateriilor descarcate cu unele gata incarcate, timpul de schimbare a bateriei fiind identic cu cel necesar unui plin de carburant.

Soferii vor putea de asemenea sa isi incarce bateria atat acasa cat si in punctele unde vor functiona viitoarele statii de alimentare. Mai mult decat atat, Renault anunta ca versiunea electrica va avea un pret de pornire identic cu cel al variantei pe benzina.

Taguri: Megane, Nissan, Renault

Comentarii (2)

  • mumbojumbo
    uraaa...
    in sfarsit s-a gasit un constructor care sa "sparga gheata": buna ideea cu schimbul bateriei la statie (iar intre timp, in spatele statiei, niste panouri solare incarca seturile de baterii cat e ziua de lunga si uite-asa se reduce dependenta de petrol si se elimina noxele)
    0 0
  • cool
    Bai frate astia sunt chiar tari.
    Bravo lor. Israelul are numai de castigat de pe asta, dar e si tara mica, unde 200 km e prea mult.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru