Primul Smart electric debuteaza pe strazi in 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.01.2009
Smart se pregateste sa dea nastere unei versiuni electrice a modelului Fortwo, asteptata in vara lui 2010 in Europa.

Promisiunile constructorilor din intreaga lume anunta o multime de premiere electrice in 2010. Dupa Toyota si Ford a venit randul celor de la Smart sa promita publicului un frate electric pentru Fortwo.

Asa cum probabil multi stiau, Smart planuieste sa introduca o versiune electrica a actualului Fortwo in cel mult un an, primele exemplare ale unei editii limitate de debut urmand sa fie livrate in luna iunie a lui 2010. Subsidiarul german testeaza deja versiunile electrice in Londra, insa rezultatele sunt deocamdata tinute secrete.

Tot ce se stie momentan este ca viitorul model ecologic va fi alimentat de un set de baterii litiu-ion, a caror autonomie nu este nici ea cunoscuta. Cel mai probabil, procesul de productie va avea loc tot in cadrul uzinei Smart din Franta.

Ultimele comunicate venite din partea Daimler arata ca grupul german a cumparat actiuni importante in cadrul firmelor care produc baterii sau sisteme de incarcare electrica. Mai mult decat atat, Daimler a incheiat o serie de intelegeri cu guvernele din Germania si Italia pentru a demara o serie de teste urbane in orasele Roma, Milano, Pisa si Berlin.

Tot aici va lua nastere rapid si o infrastructura de alimentare a mini-modelelor electrice.

via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru