Prioritatea numărul unu a noului şef Porsche este modelul entry-level

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 09.07.2010
Prioritatea principală a noului şef al mărcii Porsche este dezvoltarea noului model entry-level care are scopul de a creşte vânzările mărcii rapid în următorii ani.

Esential

130.000 de unităţi intenţionează să vândă cei de la Porsche într-un an până în 2013.

Matthias Mueller, noul şef al mărcii Porsche, se va ocupa în primă fază de noul model entry-level al constructorului din Stuttgart. Scopul modelului respectiv este de a reînvia modelele Porsche ieftine, care au ajutat constructorul în vremuri mai grele şi au dus la creşterea popularităţii mărcii din Stuttgart. Chiar şi astăzi, modelele 924 şi 944 pot fi văzute în continuare pe străzi, în timp ce omologii lor 911 şi 928 sunt mai dificil de "zărit".

Tocmai de aceea, Porsche a introdus un model în gamă care avea un preţ de pornire de numari 53.100 de euro – Boxster Spyder. Acest model nu este suficient pentru a creşte vânzările atât de repede pe cât vor directorii Grupului VAG, aşa că Porsche va realiza un model şi mai ieftin. Cel mai probabil, discutăm de o versiune Porsche a celebrului concept Bluesport al celor de la Volkswagen. Modelul va fi echipat cu un motor cu patru cilindri supraalimentat şi va furniza peste 200 CP.

După cum ştiţi, Porsche vrea să vândă 130.000 de unităţi pe an până în 2013.

Acest lucru înseamnă nu numai să-şi păstreze actualul ritm de vânzări, ci să vândă încă 30.000 de unităţi pe an pe lângă actualele modele. Matthias Mueller a fost şeful dezvoltării produselor al mărcii Audi până în 2007 şi a trecut apoi la planificarea produselor în cadrul Grupului Volkswagen.

Via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • mda..
    porsche 1.6 tdi...
    2 1
  • Stelian
    Porsche
    Nu se poate asa ceva.Marca Porsche este o marca de prestigiu in lumea automobilelor sport si supersport.Eu zic sa merga cum au mers si pana acum si poate mai scot si ei un nou Carrera GT ca ar cam fi si timpul.Eu asa zic.Voi????
    2 1
  • au scos 914 singuri cand au considerat necesar. Nu vad de ce sa nu scoata si acum un model de masa. Daca au scos un Suv, orice e posibil
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru