Productia Opel Astra a depasit 10 milioane de unitati

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 14.05.2008
Astra a ajuns astazi la exemplarul 10 milioane, fiind cel mai bine vandut model din gama Opel.

Esential

10 milioane de unitati Opel Astra au fost produse pana astazi.

Exemplarul cu numarul 10 milioane al lui Opel Astra a iesit astazi de pe linia de productie a uzinei din Bochum, Germania. Este vorba de o versiune Station Wagon 1.7 CDTI de culoare Silver Lightning cu dotari speciale pentru a sarbatori depasirea unui volum impresionant de productie a unui model.

Cu peste 500.000 de exemplare vandute anul trecut doar in Europa, Astra este de departe cel mai bine vandut model din gama constructorului german. Opel Astra urmeaza succesul predecesorului sau, Opel Kadett, si intareste traditia marcii in productia automobilelor compacte.

“Astra este sinonim cu Opel. Succesul sau este o recunoastere a experientei noastre in segmentul compact, in care Opel a jucat un rol de pioner inca din 1936, de la lansarea primului Kadett. Astra simbolizeaza brandul nostru, oferind un design indraznet, versatilitate si tehnologie avansata care raspunde nevoilor clientului. Si este distractiv de condus!”, declara Hans H. Demand, Director Administrativ Opel.

Asta se produce incepand din august 1991 si a ajuns la cea de treia generatie.

Succesul modelului german se bazeaza pe complexitatea versiunilor in care este oferit, fiind vandut in peste 80 de tari. Productia ultimei generatii a lui Opel Astra a inceput in martie 2004, modelul fiind asamblat momentan in opt uzine de pe doua continente. In Europa, actualul model este construit in Bochum – Germania, Antwerp – Belgia, Ellesmere Port – Marea Britanie si Gliwice – Polonia. Ca un adevarat model global, Astra este asamblat partial sau complet si in uzine din Rusia, Ucraina, Brazilia si Serbia.

Via | GM

Comentarii (3)

  • A la Canada
    Si in canada se vinde sub brandul GM :D si in loc de sigla Opel au pus sigla Saturn :D iar in reclama zice ceva de genu "With European Style" Search pe google: "saturn astra"
    0 0
  • A de la Anglia
    Lex
    Iar in Anglia se vinde sub sigla Vauxhall :) Search google: ''vauxhall astra'':P
    0 0
  • LOL si in romania se vinde sub sigla desfacatorul de bere Dacia :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru