Profitul Toyota in Q1 a scazut cu 28%

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 08.05.2008
Toyota a inregistrat prima scadere a profitului trimestrial dupa 9 ani, din cauza ratei de schimb yen-dolar.

Toyota a inregistrat o scadere de 28% a profitului aferent trimestrului patru al anului fiscal. Ultimul trimestru al anului fiscal coincide cu primul al anului calendaristic. Producatorul nipon estimeaza si pentru urmatorul an fiscal o scadere a profitului.

Pierderile inregistrate in perioada ianuarie-martie au fost cauzate de valoarea mare a yenului si cresterea pretului la material prima. Primul producator auto la nivel mondial a inregistrat in ultimul trimestru al anului fiscal venituri in crestere pana la un nivelul record de 253 de miliarde dolari, cu 9.8% mai mult decat anul precedent, dar valoarea ratei de schimb yen-dolar a dus la prima scadere a profitului dupa 9 ani.

In aceste conditii, profitul obtinut de Toyota pe ultimele trei luni ale anului fiscal care s-a incheiat este de aproximativ 3 miliarde de dolari. Pentru noul an fiscal, Toyota estimeaza o scadere cu 27.2% a profitului net si cu 29.5% a profitului operational, lucru care ar duce la ruperea seriei de sapte recorduri anuale consecutive.

Comentand noile rezultate economice, presedintele Katsuaki Watanabe a declarat: “Pentru intregul an fiscal am inregistrat cele mai mari venituri si cel mai mare profit din istoria noastra. Sunt doua puncte cheie pentru aceste rezultate. In primul rand, structura profitului nostru a devenit mult mai echilibrata din punct de vedere geografic, cu o crestere venita atat din statele bogate dar si din pietele emergente”.

Boss-ul nipon a explicat ca Toyota va limita trendul descendent prin cresterea cotei de piata din China si alte piete emergente.

Via | Just-Auto 

Taguri: Toyota

Comentarii (2)

  • zarnesteanu
    adevarul iese la iveala
    Prin furt de proprietate intelectuala, minciuna si ascunderea greselilor nimeni nu are viata lunga. coyota nu mai e perceputa demult intre primii la calitate. Incercarile disperate de a nu face publice numeroase recall-uri n-au facut decat sa le agraveze situatia. Au trait din slanina anilor 90 dar lumea nu mai e atat de usor de prostit. Cat despre paritatea yen-dollar, sa vedem cat de mult mai poate interveni banca nationala a japoniei. Trebuia sa crape si aici ceva :) Urmeaza china ?
    0 0
  • prietene esti pe dinafara
    De unde ai scos ideile astea? Pun pariu ca tu n-ai atins vreodata o Toyota sau un Lexus. Ce furt? Ce recall-uri?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru