Programul Rabla din Germania nu va mai fi extins

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.07.2009
In ciuda succesului inregistrat de programul Rabla din Germania, guvernantii au ales sa nu mareasca fondurile disponibile pentru acest program. Inmatricularile de automobile noi din Germania au crescu cu 26 de procente in prima jumatate a anului.

Guvernul german a luat decizia de a nu oferi fonduri suplimentare programului de innoire al parcului auto, in ciuda succesului aratat de acest program. Bugetul actual al programului "Rabla" din Germania este de 5 miliarde de euro, si a fost marit de la cei 1.5 miliarde de euro stabiliti in aprilie 2009. Vanzarile de automobile din Germania au crescut cu 40% in luna iunie 2009 fata de aceeasi perioada a anului precedent. Pe langa asta, numarul de inmatriculari noi din Germania din prima jumatate a anului a crescut cu 26% fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Germanii au inmatriculat in jur de 2 milioane de vehicule noi in prima jumatate a anului 2009. Din pacate pentru producatorii si dealerii auto din Germania, nemtii au ales sa isi cheltuiasca prima de 2.500 de euro in tarile invecinate, cum ar fi Polonia, sau au achizitionat automobile fabricate de constructori straini, cum ar fi Dacia, in favoarea modelelor germane. In acest moment, programul “Rabla” din Germania mai are circa 275.473 de locuri disponibile.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (5)

  • O nu...
    Oh... ce masini arata in poza aia ca au fost casate...:(( Asa fara mila or fi fost?...:( Pana si capacele la roti le aveau, si vopseaua arata ca noua...:(

    Risipa...:(
    4 2
  • Rover 75
    Ai dreptate, pacat de ele , le aduceam la pachet cu 4000 euro si le vindeam aici la noi , si scoteam si eu un banut. Oricum luni plec iarasi in Germania sa mai aduca cateva masini. Le aduc ruginite , le dau la tiganii mei sa le vopseasca si apoi le dau la targ.Va salut patronilor!
    3 2
  • O Da...
    Se cunoaste diferenta intre noi si nemti... Daca la noi la remat gasesti ABSOLUT numai harburi de productie autohtona iata ca in Germania lucrurile stau ceva mai altfel. Daca stam bine sa ne gandim un roman castiga aproape de 10x mai putin decat un neamtz...
    0 0
  • Asta pentru ca neamtul se gandeste si cat cheltuieste cu o masina veche si ce risca cu ea. Romanul vede doar chilipirul la achizitie, in rest, noi sa fim sanatosi, ca incropim noi ceva daca se strica, "merge si-asa". Si dupa aceea te trezesti ca omori pe cineva pentru ca nu te-au tinut franele, spre exemplu. Asta e diferenta de gandire. Trist, dar adevarat
    0 0
  • Cata187
    greseala
    "sau au achizitionat automobile fabricate de constructori straini, cum ar fi Dacia, in modelelor germane."

    Dupa cate am observat s-a strecurat o greseala in textul stirei. Corect este in "defavoarea" modelelor germane, deoarece nemtii au achizitionat automobile fabricate de constructori straini, iar asta nu inseamna ca i-au favorizat pe constructorii nemti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru