Prooducătorii auto din Europa au ajuns la un acord legat de prizele maşinilor electrice

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 25.06.2010
Pentru a evita situaţia în care se regăsesc producătorii de telefoane mobile, constructorii auto din Europa au semnat un acord legat de încărcătoare şi prize comune pentru toate maşinile electrice ale viitorului.

Esential

2017 este anul în care prizele maşinilor electrice vor fi aceleaşi în întreaga Europă.

Asociaţia producătorilor de automobile din Europa (ACEA), la care au aderat constructorii care vând maşini pe Bătrânul Continent, a anunţat că membrii săi au ajuns la o înţelegere privind standardele comune ale prizelor şi ştecherelor modelelor electrice care vor popula Europa în următorii ani. Considerată un pas foarte important înspre "electrificarea" industriei auto, înţelegerea dintre părţi le va da voie ţărilor din Uniunea Europeană să progreseze mai rapid în vederea asigurării unei infrastructuri comune.

"Vrem să evităm situaţii de genul celor în care clienţii transportă o grămadă de cabluri pentru a putrea să-şi încarce maşinile în diferite ţări, oraşe sau regiuni, aşa cum se întâmplă în cazul telefoanelor mobile", a declarat Ivan Hodac, Secretarul General al ACEA.

Conform declaraţiilor oficialilor producătorilor auto, următorii ani vor reprezenta o fază de tranziţie pentru infrastructură, anul 2017 urmând să fie cel în care va exista un nivel uniform al prizelor 220V la nivel european.

Discuţiile dintre producători vor cntinua insă pe alte planuri, cum ar fi cel al rapidităţii cu care bateriile goale vor trebui încărcate.

În timp ce clientul tipic de maşini electrice va putea să-şi încarce maşina peste noapte în modul simplu (la prizele de acasă) sau în maxim o oră în modul rapid (în staţii şi parcări special amenajate), flotele vor avea nevoie de un regim special de încarcare, maşinile acestora fiind supuse unui număr mai mare de kilometri realizaţi zilnic.

via | Automotive News (înreg.)

Comentarii (2)

  • electricele cam incet
    2017-2010= 7 ani
    De ce nu le fac din prima standard , ne furam caciula iarasi?

    PS: Mi se pare ca o cam taraganeaza treaba , ca la noi pe Dambovita.
    2 1
  • valentin
    aberant
    slabe sanse sa avem si in romania asa ceva, oricum masinile electrice sunt doar o perioada de tranzitie catre cele pe Hidrogen care sunt cele mai viabile in viitor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru