Prototipul lui BMW Megacity va fi prezentat la Olimpiada din 2012

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 23.07.2010
Olimpiada din 2012 din Munchen va marca prezentarea prototipului lui BMW Megacity. BMW a mai prezentat un vehicul electric la Olimpiada din Munchen din 1972, pe care l-a folosit pe post de antemergător al curselor de atletism.

Potrivit britanicilor de la WhatCar?, BMW va prezenta prototipul noului Megacity în 2012 la Olimpiada din Munchen. Prezentarea acestui prototip le-ar oferi nemţilor un nivel deosebit de atenţie din partea publicului şi ar trebui să atragă numeroase precomenzi înainte de lansarea din 2013. BMW este partenerul oficial al Jocurilor Olimpice din 2012 în materie de automobile, iar introducerea acestui model ar fi optimă în ceea ce priveşte expunerea internaţională. Întâmplător sau nu, BMW a mai prezentat un vehicul electric la Munchen în cadrul unei olimpiade în urmă cu 38 de ani. La vremea respectivă, BMW a folosit un 2002 echipat cu baterii Pb-Ni pentru a rula fără emisii de carbon în faţa sportivilor care concurau în probele de atletism.

BMW Megacity va fi construit la fabrica din Leipzig şi va utiliza numeroase componente din fibră de carbon. Modelul Megacity va beneficia de patru locuri, un motor de 170 CP şi 250 Nm care va angrena roţile spate şi de o caroserie ultramodernă.

Preţul modelului va fi corespunzător segmentului premium în care este încadrat. Prima schiţă a conceptului Megacity a fost prezentată în urmă cu câteva săptămâni, iar caroseria şi sasiul încă trec prin teste de siguranţă interne pentru a asigura performanţe maxime în cazul unui impact.

Prezentarea unui model electric la Jocurile Olimpice din 2012 va avea două scopuri, spun cei de la BMW. Nemţii vor trage un semnal de alarmă privind emisiile ridicate de carbon ale unor automobile, în timp ce îşi vor prezenta noul model în faţa unui public de câteva milioane de telespectatori din întreaga lume. În aceste condiţii, nu-i de mirare de ce BMW se străduieşte de ceva vreme să aducă Jocurile Olimpice din 2012 la Munchen.

Via | Nitrobahn

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru