PSA numeste noi directori de design pentru Citroen si Peugeot

De Iulian Cazacu
Publicat Marti, 22.12.2009
Thierry Metroz si Gilles Vidal vor fi noii directori de design Citroen, respectiv Peugeot. Cei doi vor lucra sub supravegherea sefului de design PSA, Jean Pierre Ploue.

Grupul PSA incearca sa faca un nou pas in diferentierea brandurilor sale prin numirea unor noi directori de design pentru fiecare marca. Noul director de design al Citroen va fi Thierry Metroz, in timp ce designer sef la Peugeot va fi Gilles Vidal. Directorul de design al grupului PSA va ramane in continuare Jean-Pierre Ploue, cel sub conducerea caruia se vor afla Metroz si Vidal.

Compania sustine ca aceste doua noi posturi vor ajuta PSA sa-si indeplineasca scopul de a diferentia clar cele doua branduri. Vidal lucreaza la PSA din 1996, fiind responsabil din 2009 de designul conceptelor Peugeot. A ajutat la definirea noii identitati a companiei, care va fi dezvaluita in ianuarie. Metroz a fost seful departamentului de design exterior al Renault pana in iulie. Cat timp a lucrat la Renault, acesta a deschis mai multe centre design in afara Frantei. Cei doi isi vor lua in primire noile posturi in 4 ianuarie.

Urmand noua strategie a PSA, Citroen va lansa masini premium competitive, cum sunt cele din gama DS, concentrandu-se astfel pe confort.

Peugeot se va concentra mai mult pe dinamica, introducand modele care sa creasca prestigiul brandului, cum ar fi RC-Z coupe. Acesta are un design aerodinamic, asemanator cu Audi TT.

via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru