Q7 Hybrid, retras din planurile Audi pentru SUA

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 24.03.2008
Desi parea o solutie foarte buna pe piata, Q7 Hybrid nu va mai fi lansat in SUA. Motivul: scaderea abrupta a dolarului.

Esential

50.000 de euro ar putea costa versiunea hibrida a lui Q7 in Europa.

Audi a anuntat oficial ca anuntata versiune hibrida a lui Q7 nu va mai fi lansata in Statele Unite din cauza scaderii abrupte a dolarului in raport cu moneda unica europeana. Astfel, daca Q7 hibrid este asteptat undeva la 50.000 de euro in Europa, piata de peste Ocean ar putea duce pretul la circa 80.000 de dolari, cu mult mai mult decat un contracandidat al sau, GMC Yukon de exemplu, care este anuntat la 50.000 de dolari.

In aceste conditii, cea mai la indemana solutie pentru Audi este sa astepte lansarea lui Q5 Hybrid, pana atunci germanilor ramanandu-le doar sa astepte un reviriment al monedei nationale din SUA.

Versiunea Q7 Hybrid dispune de un motor FSI de 3.7 litri (280 CP) combinat insa cu un motor electric de 51 de cai. Aceasta solutie reuseste sa duca totalul de consum combinat la 10 litri/100 km, emisiile poluante cifrandu-se in jurul a 237 g CO2/km.

Taguri: Audi, Q7, Q7 Hybrid

Comentarii (3)

  • Q7 Hybrid
    Toyota Prius are un motor electric de 60 de CP gama lexus foloseste cate 2 asta....... se lauda cu o medie de 10%.... mie mi se pare doar o chestie de doi lei menita sa arate cat de "ecologisti"cica sunt ei.....LOL
    0 0
  • q7
    Si costa doar 2500 de euro si de consumat consuma 4%........................
    0 0
  • gogu infologu
    sa consumam bine
    hibridele nu sunt atat de ecologiste pe cat le lauda cei care le produc... nimeni nu ia in calcul cat de poluant este procesul de producere al acumulatorilor...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru