R18 Ultra Chair - un scaun ultrauşor construit de Audi cu materiale compozite

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 13.04.2012
Audi se implică în exerciţii de creativitate şi va prezenta la Salonul Internaţional de Mobilă de la Milano un scaun construit de doi designeri cunoscuţi şi fabricat din materiale pe care le vom putea găsi pe maşinile viitorului.

Atunci când vorbim despre viitorul maşinilor, ne referim mai ales la tehnologii de propulsie alternative sau la soluţii de spaţiu eficiente. Uneori, însă, constructorii auto ne reglează focusul şi pe o altă componentă esenţială a viitorului automobilelor: materialele ultrauşoare care vor crea maşini cu mase din ce în ce mai reduse, deci cu performanţe şi consumuri din ce în ce mai bune.

Designerii Clemens Weisshaar şi Reed Kram au construit un scaun pe care îl vor expune la Salonul Internaţional al Mobilei din Milano, în perioada 17-22 aprilie. Deşi de obicei nu ne ocupăm de obiecte de mobilier pe Automarket, scaunul dezvoltat de cei doi artişti a fost realizat împreună cu cei de la Audi şi subliniază principalele avantaje ale materialelor care vor fi utilizate pe maşinile construite de producătorul din Ingolstadt în următorii ani.

Denumit oficial R18 Ultra Chair - nume inspirat din cel al prototipului cu care Audi a câştigat anului trecut în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, scaunul construit de Weisshaar şi Kram are trei componente principale: şezutul din fibră de carbon, spătarul dintr-un material care combină fibra de carbon cu un cauciuc special şi picioarele din aluminiu. Pe lângă materialele utilizate, scaunul iese în evidenţă şi printr-o formă specială la care designerii au ajuns în urma unor teste extensive în care s-au utilizat senzori, algortimi şi matematică pentru realizarea unuia dintre cele mai confortabile ţinute de pe piaţă.

via | Audi

Comentarii (1)

  • si greutatea tot nu o ziceti...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru