Recall-ul Toyota in Romania: 12500 de masini afectate

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 09.02.2010
Toyota a anuntat oficial ca in tara noastra s-au vandut 12.500 de masini cu posibile probleme la pedala de acceleratie. Acestea vor fi rechemate la service pentru modificari.

Esential

12.500 de masini vandute in Romania in perioada 2005-2010 sunt afectate de recall-ul anuntat de Toyota.
7 exemplare Prius de generatie noua vor fi rechemate la service pentru modificari ale software-ului sistemului de franare.

Toyota Romania a anuntat astazi ca numarul de masini vandute in tara noastra afectate de recall-ul la nivel mondial pe care producatorul japonez l-a anuntat in cursul lunii ianuarie este de 12.500 de unitati. Toti proprietarii masinilor afectate vor fi contactati de reprezentantii Toyota locali pentru a-si programa vizita la service. Verificarea fiecarei masini va dura 30 de minute, toate costurile interventiei urmand sa fie suportate de companie.

Campania de rechemari care afecteaza cele 12.500 de masini din tara noastra are la origine o posibila problema la pedala de acceleratie a opt dintre modelele comercializate de marca japoneza. Conform datelor oferite de Toyota, pedala de acceleratie ar putea ramane blocata pe pozitia apasat in anumite conditii, determinand accelerarea involuntara a masinii. "In Romania, la fel ca in Europa, nu a avut loc niciun accident cauzat de aventuale disfunctionalitati la nivelul pedalei de acceleratie", sustin oficialii biroului local Toyota.

Procedura de remediere dezvoltata de inginerii Toyota include instalarea unei placute din otel in ansamblul pedalei de acceleratie, aceasta urmand sa creeze un spatiu care reduce frecarea din interiorul mecanismului.

"Ne cerem scuze pentru disconfortul creat clientilor no?tri.

Ii asiguram ca, pentru noi, siguranta si satisfactia lor se afla mai presus de orice. De aceea initiem aceasta campanie preventiva de recall; in acest moment, preocuparea noastra cea mai mare este aceea de a solutiona cat mai urgent si eficient aceasta situatie si de a ne asigura ca toate masinile au fost verificate", declara George Kyriazis, Director General Toyota Romania.

In ceea ce priveste recall-ul anuntat astazi de marca japoneza la nivel mondial, prin care 400.000 de unitati ale unor modele hibride vor fi rechemate in service-uri pentru probleme la nivelul sistemului de franare, Toyota Romania anunta ca toate cele 7 unitati Prius de generatie noua vandute la noi vor fi verificate si modificate conform procedurii internationale.

MODELELE VANDUTE IN ROMANIA AFECTATE DE RECALL-urile TOYOTA

Posibile probleme la pedala de acceleratie

Toyota AYGO (productie februarie 2005 - august 2009)
Toyota iQ (noiembrie 2008 - noiembrie 2009)
Toyota Yaris (noiembrie 2005 - septembrie 2009)
Toyota Auris (octombrie 2006 - 5 ianuarie 2010) 
Toyota Corolla (octombrie 2006 - decembrie 2009)
Toyota Verso (februarie 2009 - 5 ianuarie 2010)
Toyota Avensis (noiembrie 2008 - decembrie 2009)
Toyota RAV4 (noiembrie 2005 - noiembrie 2009).

Posibile probleme la sistemul de franare

Toyota Prius (2009-2010)

 

Comentarii (11)

  • .......
    ati vrut toyota acuma suportati....
    9 12
  • ntz ntz ntz... ce trist :)
    6 5
  • Super masini, laudate de toata lumea: Toyota sus Toyota jos, europenele slabe, putini fiabile. Va invit sa va cumparati Toyota!
    5 12
  • ...
    Ati vazut voi vreo toyota care sa se strice?
    12 1
  • Toyota
    Probabil cei care-si dau cu parerea sunt mandrii posesori de Logan, Clio, Albea sau alte super masini. Tipic romanesc cu capra vecinului.
    Daca cei de la Toyota erau romani ar fi tacut malc, niciun recall, niciun comunicat, nimc. Pai ce, suntem fraieri!
    De cate ori s-au plans posesorii de Megane de calitatea slaba a finisajelor, de faptul ca "pica piese", ca rulmentii cedeaza dupa ce fusesera schimbati cu cateva saptamani inainte. De cate ori au aparut articole cu airbag-urile Loganului care ori nu se deschid, ori se deschid cand nu trebuie. La fel si la Fiat, Daewoo, Passat-ul nou (care, in limbaj de gamer, e plin de bug-uri). NU! Toata lumea se bucura ca, in final, dupa decenii de perfectiune, Toyota are un recall!
    Eu am Toyota si merge perfect. Insa, dupa ce vad aici, sunt multi care si-ar dori sa vada inca o pedala blocata!
    10 2
  • rzv bv
    landcruiser - la OMV bv
    am vazut landcruiser acceleratia blocata in benzinarie la omv brasov in vara. a cam ras toate gardurile , a rupt jardiniere dalea din beton de 0.5m, a cam facut prapad. Soferul ::: s-a blocat acceleratia. Tancul ala de masina nu a patit mare lucru, zgariata bara un pic si atat
    1 6
  • BMW
    BMW
    Sa fac kaca pe Japonezi cu marcile lor din carton presat.
    Asa ceva nu s-a intamplat la nemti , niciodata.
    Da voi toyota , toyota va-m zis ca e cakat produs la tona , dar alde fanii audi si toyota plangeati ca nu e asa , Toyota , Lexus subaru asta tot inseamna zero pe langa :
    BMW MERCEDES-BENZ sau AUDI.
    A PRODUCE MULT Ca KOYOTA nu inseamna SI CALITATE ca la BMW.
    2 10
  • Ciudat...
    Zicea cineva ca s-a blocat acceleratia la Land Cruiser, si ca a ras toate gardurile? Chiar sa presupunem ca s-ar fi blocat, nu avea frana, sau era idiot? Se mai intampla unora ca, in loc de frana sa apese acceleratia. Ca sa iasa onorabil din situatie, ce sa zica? Ca s-a blocat acceleratia.
    Pentru "BMW": daca nu stiai, Toyota este o masina de larga difuziune, nu una de lux, ca: BMW, Mercedes, Audi. Cat costa o Toyota si cat costa un BMW? La pretul lor, Toyotele sunt foarte fiabile. Eu, sincer, nu prea cred ca toate cate se spun despre aceste defectiuni, sunt 100% adevarate. Americanii au luat masuri ca sa impiedice dezvoltarea marcilor japoneze in SUA. Asta, inainte de a le falimenta toate marcile autohtone, americane. Unele dintre reclamatiile enumerate e posibil sa fie facaturi. Adica, tanti a intrat cu masina in sant si a fost mai simplu sa spuna ca volanul s-a miscat singur, ca sa nu rada rudele de ea, decat sa spuna ca nu le are cu soferia... s.a.m.d.
    3 0
  • Acceleratie Toyota
    Eu am un Auris facut in Turcia de aproape 2 ani si sunt f multumit. Nu cred ca au probleme, e vorba de un altfel de "advertising" al celor ce nu au reusit sa vanda cat ei
    1 0
  • toyota
    am 2 toyote de 3 ani si merg brici.nici o defectiune.doar benzina si motorina.reviziile normale
    1 0
  • cata078
    Pt BMW si .. nu numai : Daca aveai curiozitatea macar sa intri pe un site cum e Vehicle and Operator Services Agency (VOSA) in UK sau orice alta baza de date care publica informatii despre rechemari in service ale grupurilor auto puteai afla de ex ca in UK din 1992 pana in prezent VW a avut 156 rechemari in timp ce Toyota doar 135. Raporteaza cifrele astea la numarul total de vanzari ale celor doua marci (marci nu grupuri..) si deja Toyotele alea din "carton presat" au fost muuult mai rar prin service decat VW ... asta ca sa discutam oficial pe cifre si nu din teribilism-fan de marca.
    PS : Recunosc sunt posesor de Yaris diesel din 2007, avem in familie 73.000 Km cu ea pana acum si ...oops nici o problema, revizii la timp si-atat. In fine nu doresc o polemica insa e bine cand vorbim sa vorbim si putin documentati ca sa nu parem ...pe langa..
    Cheers all ! ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru