Recall-ul Toyota reduce primele managerilor cu 20%

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.11.2009
Primele de performanta ale directorilor Toyota vor fi reduse cu 20% in acest an din cauza recall-ului pe care vor fi nevoiti sa il faca in Statele Unite ale Americii.

Recall-ul de 3.8 milioane de unitati pe care l-au operat cei de la Toyota va fi refectat si in salariile celor 8.700 de manageri din Japonia, care vor suferi reduceri de 20% ale bugetului pentru prime. De doua ori pe an, angajatii unor companii precum Toyota primesc bonus-uri de performanta, in functie de realizarile companiei.

Directorii de top ai companiei Toyota si membrii consiliului de administratie au renuntat deja la toate primele pe care ar fi trebuit sa le primeasca in acest an. Scaderea primelor de iarna cu 20% vine dupa o reducere de 60% a primei de vara si una de 10% a primei de iarna fata de cea oferita in 2008. Desigur, costurile de salarizare nu acopera decat o fractiune din costul total al acestui recall.

Potrivit jurnalistilor de la The Nikkei, recall-ul de 3.8 milioane de unitati pe care il vor opera cei de la Toyota nu va afecta venitul marcii japoneze pe anul 2009 deoarece niponii au o suma de bani pregatita special pentru asemenea masuri, pe care o vor folosi in acest caz. Oficialii Toyota au refuzat sa comenteze costurile acestui recall si s-au abtinut de la comentarii in privinta previziunilor prezentate de jurnalistii de la Nikkei.

Via | TheAutoChannel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru