Recall-uri la nivel mondial pentru Toyota, BMW şi Volvo

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 21.10.2010
"Moda" recall-urilor în service pentru anumite modele afectate de potenţiale probleme tehnice continuă. De această dată, trei producători au anunţat rechemări la service în toată lumea.

Trei dintre cei mai importanţi producători auto ai lumii au anunţat ieri recall-uri masive pentru unele dintre modelele pe care aceştia le vând pe anumite pieţe ale Globului. Este vorba de Toyota, BMW şi Volvo, noile rechemări la service continuând astfel pasa proastă prin care trece industria în ultimul an din acest punct de vedere.

Cele mai multe unităţi rechemate la service, 1.53 de milioane, se regăsesc în curtea celor de la Toyota, care în doar un an a trecut de 12 milioane de maşini chemate pentru verificări tehnice la nivel mondial. Cele mai multe dintre aceste maşini au fost vândute în Japonia şi SUA, dar există şi un număr necunoscut de unităţi afectate în Europa, China, America de Sud, Africa şi Oceania. Problemele vizând o problemă la sistemul de frânare şi la cablajele pompei de benzină. În centrul recall-urilor se află atât modele Toyota (Crown, Avalon, Highlander), cât şi unele Lexus (GS300, IS250, IS350).

Recall-ul BMW vizează 21.771 de maşini vândute în China, aceasta operaţiune având la bază o problemă globală la sistemul de frânare al unora dintre modelele companiei.

Este vorba de 21.383 de unităţi Seria 5, Seria 6 şi Seria 7 şi de 388 de exemplare Rolls-Royce Phantom. la nivel global, problema afectează 345.000 de unităţi ale celor trei modele BMW, respectiv circa 6000 de bucăţi Phantom. Conform purtatorului de cuvând BMW, Frank Strebe, compania germană nu a primit nicio plângere referitoare la aceste defecţiuni, recall-ul fiind unul voluntar.

În sfârşit, Volvo va rechema în service-urile din Statele Unite aproape 10.000 de maşini din cauza unor probleme la airbag-ul lateral, care ar putea să nu fie activat în cazul unui accident. Recall-ul a fost impus de NHTSA, organizaţia americană care veghează asupra siguranţei pe şosele. În operaţiunea de rechemare la service sunt incluse versiunile 2010-2011 ale modelelor S80, XC70, V70 şi XC60.

via | Volvo | BMW | Toyota

Comentarii (6)

  • Cosmin
    Recall-urile pot deveni devastatoare pentru Volvo Cars
    Majoritatea analistilor auto considera ca daca Volvo Cars va suferi recall-uri cu probleme serioase in urmatorii 2-3 ani, va avea mult de suferit la capitolul vanzari si imagine in SUA si Europa, datorita apartenentei la constructorul chinez Geely . Volvo si in ultimii 2 ani a suferit mai multe recall-uri dar au fost trecute in marea lor parte neobservate de potentialii cumparatori Volvo, insa acum situatia este complet diferita pentru ca imaginea foarte proasta a constructorilor chinezi ( http://www.youtube.com/watch?v=Kav4epNjzeU&feature=player_embedded ) risca sa afecteze iremediabil imaginea Volvo . Cum mai poti sa spui in viitor ca Volvo este o masina sigura, cand faci un recall pentru ca airbag-ul nu se deschide ?
    12 3
  • nu spui nimic. Iti asumi greseala. Iti ceri scuze public (poate printr-o campanie publicitara intensa si agresiva si - mai ales - realista si corecta)

    orice individ din lumea asta daca are un dram de minte si nu fasole in dovleac nu va asocia imaginea/tehnologia Volvo cu apartenenta la Geely. Imi este greu sa cred ca cineva va ajunge sa creada ca macar un constipat de orez isi va spune parerea in legatura cu airbag-urile masinii cu sisteme de control si de prevenire a accidentelor. Acelasi constipat va face tot ce e posibil ca Volvo sa ramana Volvo pentru ca vanzarile nu se vor face numai in China ci si la nivel mondial (de unde se pot scoate bani frumosi)
    7 7
  • @ gica
    Foarte curand Geely va exporta pe piete importante Volvo Made in China
    Noul Volvo Cars CEO, Stefan Jacoby va repozitiona marca Volvo ( comparatia cu VW Golf nu este exagerata referitor la noul hatchback Volvo in 5 usi ), China urmand sa ocupe un rol foarte important in aceasta noua strategie ( http://autonews.gasgoo.com/global-news/volvo-chief-rethinks-production-car-lineup-101005.shtml ) . De asemenea in China, Geely va construi un nou centru de dezvoltare Volvo ( !?! ) cat si cel putin trei uzine trase la indigo dupa cele din Suedia . In acest sens, un important manager Volvo Cars a fost trimis in China prentru a superviza aceste operatiuni . Referitor la celelalte piete importante, in Germania de exemplu vanzarile Volvo Cars s-au prabusit dupa ce anuntul cumpararii Volvo Cars de catre Geely a devenit oficial . Iar din pacate pentru Volvo, cazul Germaniei nu este singular .
    7 4
  • "Problemele vizând o problemă ..."
    la BMW erau 345.000 in loc de 21.771 ? http://www.automarket.ro/stiri/bmw-si-rolls-royce-recheama-in-service-345000-de-masini-33642.html
    4 2
  • da
    hai acuma sa nu radem de volvo,ok bmw si rolls royce 345000 de masini si toyota 1.13 milione de masini
    4 0
  • Octavian
    radeti de cele 10.000 de la volvo da nu ziceti nimic de milioanele de la toyota sau sutele de mii de la bmw?
    Si ca ziceti de sigurata...nu se deschide airbagul lateral.....
    Dar la bmw probleme la sistemul de franare? :)) hai ca sunteti absurzi deja :))
    Siguranta activa e mai importanta ca si cea pasiva. Asa ca no comment fata de volvo cand vad ca bmw are probleme la sistemul de franare si toyota la care se blocheaza pedalele din cauza presului.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru