Record mondial: 273 de Lancer Evo pe circuit

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 15.07.2008
Un nou record mondial in domeniul auto a fost inregistrat sambata prin intrunirea a 273 de Mitsubishi Lancer Evolution.

Esential

273 de exemplare Mitsubishi Lancer Evolution au fost prezente sambata pe acelasi circuit pentru a consemna recordul mondial.

Sambata, 12 iulie, a fost stabilit recordul mondial pentru cele mai multe Mitsubishi Lancer Evolution aflate in acelasi timp pe un circuit. Asa cum v-am informat cu ceva timp in urma, parada a fost organizata de Mitsubishi Lancer Register (MLR), clubul britanic al posesorilor si admiratorilor de Lancer Evolution, si sustinuta de rezprezentantii locali ai producatorului nipon.

Desi au fost asteptate peste 300 de exemplare Mitsubishi Lancer Evolution, pe circuitul Castle Combe din Wiltshire, Anglia, au participat 273 de automobile de acest gen. Volumul a fost, insa, suficient pentru a consemna un record mondial demn de inregistrat in Cartea Recordurilor Guiness.

“A fost nevoie de o mica echipa formata din membrii MLR care au depus efort indelungat in ultimul an pentru a organiza aceasta incercare de stabilire a recordului mondial. Dar sambata am avut satisfactia de a vedea totul bine pus la punct pentru ultima faza. Toti cei implicati au avut o zi minunata cand au vazut atata modelele Evo pe circuit in acelasi timp transformand momentul intr-unul istoric, cu adevarat spectaculos.

Suntem incantati de sprijinul acordat de Mitsubishi Marea Britanie si pentru contributia lor generoasa la actiunea noastra caritabila”, a declarat Darin Frow, presedintele MLR.

De asemenea, evenimentul a avut drept scop strangerea unor donatii pentru Fundatia Richard Burns, pentru care organizatorii au reusit sa colecteze suma de 9.400 euro.

Desfasurarea evenimentului a debutat la ora locala 17 cand toate automobilele Mitsubishi Lancer Evolution prezente au fost grupate pe circuit in functie de culoare. Dupa parcurgerea a aproximativ 3 km pe circuit la viteza constanta, la ora 17:27, Laura Farmer, reprezentantul Guiness World Book a consemnat recordul mondial.

Via | AutoMotoPortal

Comentarii (1)

  • greseala .......
    Dupa parcurea a aproximativ 3 km pe circuit la viteza constata ........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru