Record mondial: Cea mai lungă paradă de exemplare Mazda MX-5

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.09.2010
Mazda a reuşit să adune la Essen un total de 459 de exemplare MX-5 pentru a consemna cea mai lungă paradă dedicată modelului japonez şi pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Esential

459 de exemplare Mazda MX-5 au stabilit un nou record mondial de prezenţă.

Aşa cum a promis la începutul acestei luni, Mazda a reuşit să stabilească un nou record mondial, trecut în contul best-seller-ului MX-5. Roadsterul japonez şi-a convocat fanii pe 18 septembrie la Essen, în zona protejată UNESCO Zollverein World Heritage.

Aici, organizatorii evenimentului au invitat peste 600 de proprietari MX-5 din toată Europa, gata să stabilească un nou record mondial de prezenţă, cu mult peste cel înregistrat în Noua Zeelandă, unde au fost prezente doar 249 de exemplare. Din motive tehnice, adunarea organizată în Germania nu a reuşit să însumeze decât 459 de automobile, reuşind totuşi să dea naştere celei mai lungi parade de exemplare MX-5 din istorie.

Jeff Guyton, preşedinte şi CEO al diviziei Mazda Europa, a declarat: "Emoţia care ne-a condus la acest eveniment a fost fantastică. Peste 600 de posesori de MX-5 s-au înscris pentru a lua parte la acest eveniment; atât de mulţi încât, din motive tehnice, nu am mai avut spaţiu disponibil.

Evenimentul, parada, interesul şi vizitatorii au demonstrat încă o dată că MX-5 este una dintre cele mai iubite maşini sport din lume".

Evenimentul a adunat maşini din 16 ţări pentru stabilirea noului record mondial. Cel mai mare număr de participanţi a venit din Germania, însă recordul pentru cea mai lungă călătorie dedicată evenimentului aparţine unui posesor MX-5 din Rusia, care a parcurs 2500 de kilometri pentru a ajunge la eveniment.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru