Renault a deschis o fabrica de cutii de viteze in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 13.05.2008
Francezii de la Renault au inaugurat la Mioveni o fabrica in care vor produce cutii de viteze.

Esential

146 milioane de euro este valoarea totala a investitiilor Renault in noua facilitate de productie.

Renault a inaugurat astazi pe platforma Dacia de la Mioveni o fabrica de cutii de viteze. Grupul francez a investit in noua facilitate de productie 146 milioane de euro.

Intreaga productia a fabricii de cutii de viteze de la Mioveni va fi exportata. Unitatea va fabrica cutii de viteze cu sase trepte pentru opt modele Renault si pentru sapte modele Nissan, care vor putea fi cuplate la motoare pe benzina de 1.8 litri si 2.0 litri, precum si pe motoare diesel de 1.5 litri. Cutiile de viteze pot suporta un cuplu maxim de 200 Nm, anunta Mediafax.

In aceasta dupa-amiaza vom primi 18 milioane de euro, suma care reprezinta ajutorul de stat din partea Romaniei in realizarea acestui proiect. Pana acum, grupul Renault a investit in Romania 1.2 miliarde de euro", a declarat directorul general al grupului Renault in Romania, Francois Fourmont.

Taguri: Dacia, Renault

Comentarii (2)

  • cozappz
    Comentarii
    "Intreaga productia a fabricei de cutii de viteze"? Fabricei? Oops! Revenind: " vom primi 18 milioane de euro, suma care reprezinta ajutorul de stat din partea Romaniei". Cam mult avand in vedere ca si Ford cere si va primi ~27 de milioane. Oricum, multa bafta si o sedere cat mai indelungata in Romania!
    0 0
  • AndreiRN
    Greva
    Si cand vor decide sindicalisti sa intre in greva?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru