Renault a lansat Megane break si noul Scenic in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.09.2009
Renault Megane Sport Tourer si noua gama Scenic au fost lansate in Romania. Modelele pleaca de la 15.100, respectiv 15.899 de euro, insa oferta de lansare le scade preturile cu inca 1400 de euro pentru fiecare.

Gama Renault disponibila in Romania s-a largit cu trei modele noi: Megane Sport Tourer (break), Scenic si Grand Scenic.

Renault Megane Sport Tourer a fost lansat la nivel international in primavara acestui an si ofera un ampatament mai mare cu 62 mm fata de versiunea standard a lui Megane. Modelul este disponibil in doua variante de echipare, Expression si Privilege, si este oferit alaturi de patru motorizari. Vorbim de un motor pe benzina de 1.6 litri cu 16 supape, care dezvolta 110 CP, si de trei propulsoare diesel: doua unitati 1.5 dCi de 85 si 105 CP si o unitate dCi de 1.9 litri care ofera 130 CP. Versiunea entry-level a acestui model are un pret de pornire de 15.100 euro, pe cand varful gamei Megane ST in versiunea 1.9 dCi 130 CP are un pret de pornire de 19.800 euro cu TVA inclus. Pentru lista completa de preturi si dotari ale lui Megane Sport Tourer, CLICK AICI.

Monovolumul compact Renault Scenic este disponibil si el in doua versiuni de echipare pentru clientii din Romania, acestea fiind Expression si Privilege.

Renault ofera trei motorizari pentru acest model, respectiv 1.6 16v 110 CP, 1.5 dCi 85 CP si 1.9 dCi 130 CP. Versiunea de baza a noului Scenic are un pret de pornire de 15.899 euro cu TVA inclus, pe cand varful gamei porneste de la 20.598 euro, pret care include TVA. Pentru a vizualiza lista completa de dotari si preturi a noului Renault Scenic, CLICK AICI.

Pentru clientii care au nevoie de mai mult spatiu decat cel oferit intr-un Scenic obisnuit, Renault ofera varianta Grand Scenic. Acest model este al 12-lea din gama Renault cotat cu cinci stele la testul EuroNCAP si poate acomoda pana la sapte persoane. Spre deosebire de fratele sau mai mic, Renault Grand Scenic este disponibil in Romania doar in versiunea de top Privilege echipata cu propulsorul dCi de 1.9 litri si 130 CP. Pretul de pornire al acestui model este de 21.499 euro, cu TVA inclus. Pentru a vedea lista de dotari a noului Renault Grand Scenic, click AICI.

Cele trei modele sunt lansate la noi in tara cu o reducere de 1.400 de euro, pentru a fi mai atragatoare pentru clientii Renault.

Preturile mentionate mai jos nu includ reducerea promotionala de 1.400 de euro.

Automarket a testat deja noul Scenic si noul Megane Sport Tourer in cadrul unei sesiuni de teste din Franta. Pentru a citi primele impresii despre noul Megane ST, click AICI . Pentru test-ul cu Renault Scenic, click AICI .

Via | Renault

Comentarii (24)

  • Maini libere
    BRAVO RENAULT !
    Trebuie sa vedeti masinile in realitate :) Arata senzational !
    13 3
  • Penalul
    Arata ca naiba intreaga gama! Designul este un esec total! Laguna 3 este un esec comercial! Vel Satis fara succesor! Renault Espace iese la pensie in curand! Ce vreti mai mult?
    7 17
  • Penalul 2
    Plus motorizarile sunt tot alea de 100 de ani! Aveti din ce sa alegeti pt versiunea benzina? Teapa! Doar 1.6 16v care ii vai de capu lui! Mai bine Dacia decat Renault! Sincer!
    6 15
  • Ca amator, intreb si eu: Ce are motorul de 1.6 16v?

    Sper sa primesc un raspuns inteligent si argumentat temeinic, de la cunoscatori.
    10 3
  • Penalul 3
    @Alex
    Ce are ??? HAHAHAHA! Pai bei Alex cum poti sa ai pretentii sa te misti in trafic cu asemenea motor? Poate daca era un 2.0 sau turbo.Asta de 1.6 16 v e un motor arhaic, bun pt pensionarii ca tine!
    7 16
  • @Penalul 3

    Da, trebuie sa recunosc, argumentat raspuns...

    Daca nu e motor de Veyron nu e bun! Defapt e logic.
    11 3
  • Penalul 4
    @Alex
    Cred ca te simti prost ca ti-am dat un raspuns la care , chiar nu ai cum sa contrazici.
    7 16
  • Megane Sport Tourer 1.6 16v
    Hai sa vedeti niste dotari standard la Expresion (versiune de baza):
    ABS, AFU, aer conditionat, radio CD-MP3, proiectoare ceata, geamuri electrice fata/spate, oglinzi electrice cu incalzire,cotiera fata
    etc. Eu zic ca la 13700 euro se merita. E motor fiabil, garantie de 4 ani, consumul il are de 6.9% mixt, iar acceleratia se face in 10.8 secunde. Nu-i rau pentru un break!
    13 3
  • Rodallega
    All we need is power
    Daca Penalul nu asteapta sa scoata si motorul de 150 180 de cai(nu varianta RS) sau nu stie ca acele motorizari vor aparea curand e greseala lui ....si pana la urma are dreptate 110 cai? pfffffff super putin eu vreau un 911 cu 500 de cai sa pot consuma 20l la 100 in ambuteiaje....sa merg cu 300 la ora pe super autostrazile noastre.....sa fac slalom printre animalele de pe drum...sa ma duc in Sector 6 unde nu au aia nici canalizare nici drum doar ca sa fiu "jmecher'....sunt multi ca stimabilul care isi scot acu masina pe autovit gen vand aston martin mai sunt de platit 48 de rate a cate 4000 de euro....:)))))))))))) a vrut viteza nenea...acu sta si se uita la ea ca nu-si permite nici s-o scoata din garaj
    9 2
  • Decimus4u
    Motoare Renault
    @Penalul... Hai sa luam ceilalti constructori si sa vedem ce au scos din motoarele de 1.6 si mai vorbim.
    VW,Skoda,Fiat,Peugeot,Audi........etc. Hai penalule spune tu ce performante au motoarele de 1.6 de la celelalte marci daca esti atat de destept.
    Renault a lansat in Franta motoarele TCE daca ai auzit...deci nu sta degeaba ca tine!
    7 1
  • Decimus4u
    Comparatie
    Am facut o comparatie intre mai multe marci, toate cu motor de 1.6 Benzina si am avut surpriza sa descopar ca Renault 1.6/110 CP are cele mai bune performante. L-am comparat cu Ford focus,VW Golf 6,Peugeot 308, Skoda Octavia.
    Asa ca Penalule esti un mare bos(IN LATINA) si mai bine ai invata sa ti iei permisul si dupa aia sa mai vb de masini...
    Iti urez bafta la invatat~~~
    7 2
  • Penalul 5
    @Decimus4u
    Intelepciunea este un drum pe care tu nu vei calca niciodata.
    Referitor de Renault ,intotdeauna au avut note bune pe hartie dar in practica sunt varza,.
    3 13
  • Claudiu_
    @Decimus4u
    O comparatie interesanta ar fi cu motorul de 1.6 de la Opel, care se pune pe Astra si pe Corsa.
    Motorul asta vine in 3 variante de putere:115, 180 si 193 de cai(pe Corsa OPC).
    Sau hai sa-l comparam cu 1.4-le de la Fiat. Care scoate, din pura intamplare, 120 de cai.
    Sau uite ce se intampla la VW. Motorul de 1.4 are 7 variante de putere, intre 75 si 170 de cai.
    Si ultimele doua exemple sunt cu motoare mai mici(am scris despre ele pentru ca le cunosc destul de bine)
    Asa ca hai sa nu ne mai ***** pe noi p-aici. Francezii nu au o inovatie in domeniul motoarelor de muuulti ani.
    Respectele mele
    4 8
  • Rodallega
    75...170
    Dar in acelasi timp Vw are un motor de 3200 cm3 cu 240 de cai...lucru pe care Honda il are la cilindree de 2000 =))))))))))...asta e performanta.....nu ce face Vw. Pe langa faptul ca oricine poate pune un turbo pe masina dar pt asta exista oameni care cerceteaza piata si vad daca se merita sau nu.....Iar o putere crescuta prin turbo orice producator poate face chiar si Dacia.....si asta nu poate fi considerata inovatie:P
    4 4
  • Ce treaba are gaina cu strutzul?
    Ce treaba are un motor aspirat cu unul cu turbina sau turbine sau 1000 de turbine sa aiba 100000 de cai putere si sa nu functioneaze mai mult de cateva ore.
    Eu am intrebat o chestie foarte simpla si marea partea au aberat pe langa.
    Oricum cel mai bun motor la categoria aspirat 1.6 este cel de pe Peugeot , BMW si Mini, ca doar de asta a fost si premiat.
    Eu voiam sa stiu doar ce are prost motorul de 1.6 16v de la Renault?
    5 1
  • Decimus4u
    Motoare
    Un baiat PENAL care spune ca se impiedica de intelepciune mereu si tot asa ramane a vorbit si a criticat motorul de 1.6/16V/110CP de pe Renault.
    Eu am facut o comparatie cu alte marci si am dovedit ca motorul este k; Nu am vorbit de alte motoare....
    Bafta!!!
    5 0
  • ......
    Alex sa stii ca motorul de 1.6 de la Renault are cele mai bune performante in comparatie cu celelalte marci...
    Daca te uiti pe caracteristicile tehnice si le compari cu VW,Ford,Opel,Peugeot,Skoda ETC... vezi ca este cel mai bun chiar daca unii nu stiau asta.
    Motoarele facute de Renault sunt putine dar bune.
    CIAO!!
    8 1
  • normalitate
    Daca nici 1.6 de 110 cai la 1300-1500kg nu va mai ajunge la unii apoi nu stiu ce sa mai zic.
    4 1
  • le-am vazut
    In luna mai pe autostrada Pitesti - Bucuresti a trecut pe langa mine la apus de soare o flota de Scenic.
    Impresie buna in situatia data. Lampile stop sunt reusite dar ma asteptam la leduri. Se pare ca au pe stoc becuri.)))))))
    Motoarele cred ca sunt fiabile dar nu vin cu nimik nou in acest segment si e pacat.
    Oare ce se intampla daca scapi ceva in locul unde intra cheia? ))))
    2 0
  • exista forumuri renault!
    mda... vad ca e PLIN de fani Renault aici, nu pasionati auto. Motorizarile sunt praf, indiferent cu ce segment le-ai compara. 1.6 sa fie SINGURA varianta disponibila? Iar 1.5dci ??? Dumnezeule mare, voi chiar nu ati condus prea multe masini. Cum sa pretinzi ca 6.9 e un consum mixt bun??? Cum sa compari motoarul de 3.2 VW cu cel de pe Honda S2000? La asa gandire si Mazda are 230 din 1.3... desi acela este Wankel, pentru unii este indiferent scopul si tipul motorizarii. Singurul motor demn de luat in seama este acel 1.9. Vechi, dar bun.
    3 7
  • Rodallega
    castravete murat
    Nu compar cilindreea...compar puterea maxima care rezulta(fiind aceeasi pot compara spunand cat de slabi sunt cei de la Vw:P)....Alt exemplu este 1.8T(turbo) Wv 150 de cai ...1.8 aspirat Honda 140 de cai....turbo - nonturbo....output diferenta mult prea mica:P deci daca e sa vorbim numai si numai de motoare sa-i lasati pe japonezi sa lucreze ei situ mai bine.....si motorul de Mazda e de 2.6....lasa top gearu......cand inscrii masina pe certificat scrie 2600...asteapta ca mai sunt motoare care trebuie sa apara de la Renault...nu te impacienta atata...
    2 1
  • @Rodallega
    Fi atent aici 2500 de la vw 340 CP.Ce zici?

    http://www.automarket.ro/stiri/audi-a-dezvaluit-la-leipzig-tt-rs-roadster-19774.html
    0 5
  • @Rodallega
    ti-ai cam incurcat borcanele - cel de care zici tu e RX-7, iar cel de care zic eu e RX-8. Nu incerca... nu-ti iese si nici dreptate nu ai. Imi plac masinile japoneze, motoarele lor la fel, dar cand vor construi motoare de 1 mil km+ sa ma anunti si pe mine. Asa vorbesti si tu de cai putere de parca ar fi cel mai important lucru. Sa-ti spun ceva: Toti cumpara Cai Putere, dar conduc Cuplul. Get it?
    0 4
  • Decimus4u
    Renault?
    Ma baieti sunteti voi mari cunoscatori si carcotasi dar cati din voi isi permite sa cumpere macar un Logan daca nu un Renault.... La treaba cu voi sa strangeti bani si lasati motoarele ca nu sunt de nasul vostru....
    Spor la Treaba!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru