Renault Clio 86 eco2, cel mai ecologic model Renault

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.01.2010
Renault va crea o versiune cu emisii reduse a lui Clio, care va fi construita conform filozofiei eco2 si va dezvolta 86 CP. Modelul rezultat va avea cele mai scazute emisii de CO2 din intreaga gama Renault.

Renault a anuntat o noua versiune a lui Clio, care va fi modelul cu cele mai mici emisii de CO2 din gama constructorului francez. Clio dCi eco2 are un motor de 1.5 litri care emite doar 98 de grame de CO2 per kilometru. Aceasta versiune a lui Clio este disponibila atat pentru caroseriile cu trei usi, cat si pentru cele cu cinci usi. Noua versiune cu emisii scazute a lui Clio emite cu 15% mai putin CO2 per kilometru, ceea ce inseamna o reducere de 17 grame de CO2 pe kilometru.

Performantele lui Clio dCi eco2 nu au fost afectate in niciun fel de catre orientarea ecologica a acestuia. Potrivit celor de la Renault, noua versiune a lui Clio are o autonomie teoretica de 1.485 kilometri, care se traduce intr-un consum mediu de carburant in ciclu combinat de 3.7 litri. Rezervorul de carburant al acestui model are o capacitate de 55 de litri. Pretul lui Renault Clio dCi eco2 va fi acelasi cu cel al versiunii de 115 grame CO2 per kilometru, pentru a nu pune un pret suplimentar pe ambitiile ecologice ale clientilor Renault.

Aceasta versiune a lui Clio are o transmisie cu rapoarte mai lungi, o unitate ECU optimizata pentru un consum scazut de carburant si emisii de CO2 reduse si utilizeaza lubrifianti cu vascozitate scazutat atat pentru transmisie, cat si pentru motor.

Astfel, pierderile cauzate de frecare au fost reduse semnificativ. Motorul dCi al lui Clio ofera 86 CP la 3.750 rpm si 200 Nm la 1.900 rpm.

Via | AutomobilesReview

Taguri: Clio, Renault, dci, eco2

Comentarii (8)

  • autonomie 1.485 km, 3.7% consum mixt... atat pot spune: woW!! clar doar cu un dci poti scoate asemenea consum si sa ai performantele astea...
    10 3
  • sau alt diesel
    dci sau hdi sau tdi ... sau alt diesel mai rasarit
    1 10
  • si alte modificari importante
    pe langa motorul dci putin imbunatatit, importante sunt:
    -transmisie cu rapoarte mai lungi
    -unitate ECU optimizata pentru un consum
    -lubrifianti cu vascozitate scazuta
    -(probabil si anvelope orientate pe consum)

    probabil ca masina te trage spre un comportament mai mult economic si mai putin sportiv tocmai din transmisie si ecu
    4 1
  • Carlos
    Performantele sunt bune!
    bai nae, cifrele vorbesc de la sine! nu mai incepe tu cu teorii ! 200 Nm/1900rpm si 86cp ! are cuplu la turatie joasa ,deci demarajul e bun inca de la plecarea de pe loc, iar 86 cp inseamna o viteza de 180 km/h , ceea ce e suficient pt o masina de clasa mica.

    1.485 kilometri autonomie inseamna ca poti face Constanta-Timisoara cu un singur plin !
    5 0
  • Carlos
    Clio
    Constanta-Timisoara DUS-INTORS cu un full
    5 2
  • nu chiar un plin
    nu faci timisoara-constanta-timisoara cu un singur plin, o sa alimentezi prin craiova la intoarcere, ca e cam la minim rezervoru' ... adica mai ai vreo 10 litri. teoretic ajung, dar nu te risti ...
    PS: vorbesc din experienta, si nu sunt melc, si nu merg la consum
    1 4
  • Distanta rutiera Constanta-Timisoara e 750 km, iar masina asta are autonomie ~1.500 km. Cum sa nu-ti ajunga? Pt ce sa alimentezi la Craiova?
    4 3
  • 98 CO2
    @Nae
    da??? spune-mi si mie care-i hdi-ul sau tdi-ul ala care scoate un consum de 3.7% mixt si 98 grame CO2/km ??? hai arata-mi-l !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru