Renault decide in 2009 cum va fi noul Logan

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 02.12.2008
Conducerea Renault se va decide la inceputul lui 2009 asupra identitatii noului model Logan.

A doua generatie a modelului Logan va aparea pe piata undeva in intervalul 2010-2012. Varianta care va intruchipa noul model Logan va fi aleasa de catre oficialii Renault la inceputul anului viitor din doua machete deja existente si aflate in studiu in cadrul companiei franceze.

"Urmeaza sa fie luata o decizie despre inlocuirea Logan in cateva saptamani, cel mult in cateva luni. Toti producatorii auto inlocuiesc modelele la sase ani sau la opt ani cel tarziu. La fel se va intampla si cu Logan. A venit vremea cand trebuie sa ne gandim la un succesor. In functie de complexitatea proiectului, de la decizia de inlocuire a unui model si pana la lansarea pe piata a succesorului poate trece o perioada de la unu la trei ani, in functie de complexitatea proiectului. In cazul Logan, intre 2010 si 2012 vom avea pe strazi noua generatie", a declarat Philippe Prevel, directorul Renault Technologie Roumanie (RTR), consemneaza Mediafax.

Logan a debutat pe piata auto in toamna anului 2004 si a suferit un facelift major la inceputul acestui an.

Patrick Le Quement, directorul de design de la Renault, a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta in urma cu cateva saptamani la Bucuresti, ca viitorul Logan va imparti caracteristicile care l-au facut celebru pe actualul model. Mai precis, inalt oficialul francez a subliniat ca noua generatie Logan va pastra si va evidentia trasaturile actualului model, cum ar fi spatiul sau raportul calitate-pret.

Vom pastra ceea ce am invatat pana in prezent: simplitatea si usurinta asamblarii. Nu ne vom rezuma insa la atat si vom incerca sa exploatam la maxim designul blocurilor optice fata si spate pentru a contura un aspect mult mai placut si mai atragator. Vom merge pe simplitate expresiva”, a declarat anterior designerul-sef de la Renault.

Philippe Prevel, directorul RTR a precizat ca, din punct de vedere procedural, la inlocuirea unui model se pleaca de la 5-10 idei, urmand ca doua variante sa fie prezentate conducerii sub forma de filme tridimensionale (3D) si machete la scara naturala.

Conducerea decide in cele din urma modelul care va intra in fabricatie, iar din acel moment incep cercetarile de inginerie.

Via | Mediafax

Taguri: Dacia, Logan, Renault

Comentarii (15)

  • logan
    poate se decid sa-l mute in china ...
    0 1
  • ce pastreaza?
    raport calitate-pret?E o troaca cu un pret astronomic!Nu merita mai mult de 4000$ cu plinul facut si adusa acasa si cu o tipa bine cadou 2 zile!
    0 1
  • Bgdan A.
    Foarte Interesant
    Nu prea inteleg. Francezii hotarasc pentru ROMANI
    cum va arata DACIA? Noi nu avem un pic de mandrie?
    0 0
  • prudentul
    poftim?
    Nu înţeleg ce nu-nţelegi.
    0 0
  • crocodile wellness
    Golan`
    TRAG TARE P NOI....CALITATE INDOIELNICA....
    0 1
  • rabla
    logan e o troaca de masina si renault tot asa k nu ai la ce sa te astepti decat la o tabla indoita altfel
    0 1
  • FELICITARI !
    Excelent rezultat , in toata lumea ! Succes international cu Renault ! FELICITARI !
    0 0
  • Razvan
    Treziti-va mai romanilor !
    Bai ... daca nu va convine LOGAN/Dacia ... ce palaria mea va mai consumati nervii ca sa va dati cu parerea specialistii lui peste ??

    Nu sunt un fan, nu am actiuni la Dacia, dar ma revolt cand vad cum parca sunteti niste berbeci in turma care nu stiu decat o directie .. aceea de a murdari si comenta un produs romanesc.

    Asa rabla cum e, asa troaca si scumpa cum e .. pai se vinde intr-o veselie la export, creste pozitiv balanta de plati, impozitele si taxele platite ajung la someri ca voi care nu fac nimic pentru tara asta !

    As vrea sa va intreb o alta chestie, in afara de Dacia, Jolidon si poate inca alte cateva marci de le numeri pe degete cu produse cu un succes palpabil care alti producatori romani fac ceva remarcabil, din orice punct de vedere ? Ce alt brand romanesc a ajuns peste hotare, si aici nu ma refer la Hagi, Nadia, Bellu samd?

    Daca nu lua Renault Dacia, acum aveam pe strada probabil Nova 2000 sau ceva, de 2 lei .. fara pic de atractivitate si 1310 + alte balarii din astea.

    Skoda pana la VW nu facea cine stie ce, dupa achizitie au lansat Felicia, ulterior masinile care astazi au un mare succes. Ce sunteti ma asa critici, sa scrieti doar ca sa va aflati in treaba fara sa ganditi rational.

    Sa zicem ca Dacia n'ar mai fi, Mioveni si jud Arges ar fi in faliment, statul n'ar mai incasa atatia bani la buget din ac directie dar in acelasi timp ar fi nevoie sa protejeze social atatia oameni din acea zona !! Dar pentru voi, marii critici ai lui peste viata ar fi strict la fel, insa ganditi-va si la altii !!

    Ce mai neam de gandire frate ! Bine zic reclamele Petrom :
    - Romania va creste doar prin bun simt si responsabilitate !! Din pacate, pentru majoritatea celor care posteaza aici cuvintele acestea sunt straine !!
    1 0
  • @Razvan
    beton omule, sper sa le atarne pe neuroni "specialistilor" inainte de a mai da cu degetul in taste.
    1 0
  • razvan
    daca ar gandi tot poporul ca tine ,am trai intr-o tara de basm.Dar din pacate mai avem si tufisuri printre noi
    0 1
  • pumnu-n gura
    asa s-a costruit calea ferata Bumbesti-livezeni.........cu voluntari plini de patriotism de dragul majoritatii iar acest lucru nu are ce cauta intr-o societate liberala unde individul trebuie sa conteze sau parerea lui in cazul de fata......nemultumirea lui fata de acest produs poate duce la imbunatatirea lui de care vor beneficia si ceilalti cumparatori de peste granite....parerea mea
    0 1
  • red_ppk
    felicitari Razvan
    GO GO GO RAZVAN..cred k la rubrica asta alte commenturi de genu dacia=jeg nu o sa mai fie..ai spus clar si raspicat exact ce trebuia zis..respect
    0 0
  • loga'nelu
    lucrez la dacia
    care-i treaba fratilor, ma doare-n, ...undeva,...ce fac astia la dacia, treaba este sa iasa banul sa-mi intretin familia, nu va pune nimeni sa va luati logan, ai bani ati iei masini nemtesti, americane, etc....daca nu iei si ,,troaca'', de logan....eu cu ca sa-mi platesc ratele la bmw...:)))!
    0 1
  • catalin
    log
    0 0
  • loganul este una dintre cele mai slabe masini.daca o pot numi asa.
    rusine.CALITATE-PRET ------
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru