Renault dezvolta trei modele electrice pana in 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 11.11.2008
Renault va dezvolta in urmatorii patru ani trei modele electrice: un vehicul urban, un sedan si un Kangoo electric.

Normele de poluare din ce in ce mai stricte ii indeamna pe marii constructori mondiali sa caute solutii electrice si sa gandeasca astfel noi modele cu emisii zero. Este si cazul celor de la Renault care au anuntat ca vor dezvolta trei modele complet electrice in viitorul apropiat.

Noua gama ecologica va include un vehicul urban compact (probabil mai mare decat un Twingo), un Kangoo electric si un sedan cu o propulsie asemanatoare, bazat pe Megane.

Renault a declarat ca va folosi un motor cu combustie interna, o unitate de 1.6 litri benzina, pentru sedanul bazat pe Megane care ii va permite o flexibilitate mare intre 50 si 110 km/h. Viitorul Kangoo electric, cel putin in faza de testare, va avea o autonomie eficienta, de aproximativ 160 si 190 kilometri, daca incarcarea prealabila s-a facut in opt ore.

Pentru a scurta durata de incarcare Renault se gandeste la mai multe solutii. Una dintre ele ar fi o retea de prize cu un amperaj mai mare, care sa reduca la jumatate timpul de incarcare, si o tehnologie rapida de alimentare care sa permita alimentarea bateriilor in 20-30 de minute, desi francezii nu au oferit detalii despre acest ultim sistem.

Grupul francez a promis ca vehiculele vor intra pe piata intr-un viitor foarte apropiat, sedanul electric urmand sa debuteze in 2011 in timp ce Kangoo-ul electric este asteptat chiar si mai devreme.

Renault a declarat ca toate cele trei modele electrice vor fi gata pana in 2012, cand vor fi folosite ca mijloc de transport pentru VIP-urile prezente la Olimpiada de la Londra. 

via | WorldCarFans

Comentarii (5)

  • dadada
    ALLEZ RENAULT !
    0 0
  • Probabil asta e viitorul
    Probabil asta e viitorul.Poluare zero in orase,si costuri mai mici pentru prostime.As lua si eu una.
    0 0
  • cred ca usor dar sigur o sa se duca renault daca se continua asa.Sau poate incep sa faca si ei masini ca odinioara!
    0 0
  • vor fi intotdeauna printre cei mai buni, dai inainte cu putere
    0 0
  • or sa fie printre cei buni cand o canta cucu pe .......mea.parca noi nu am avut....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru