Renault Fluence Zero Emissions, urmasul electric al lui Megane sedan

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.09.2009
Renault a prezentat primul dintre cele patru concepte electrice pe care le-a anuntat pentru Frankfurt. Modelul este bazat pe Fluence si ar putea intra in productie in decursul anului 2011.

Francezii de la Renault au prezentat un concept electric bazat pe noul Fluence la Salonul Auto de la Frankfurt. Acesta se numeste Fluence Zero Emissions Concept si este unul dintre cele patru concepte pe care le va prezenta producatorul francez in cadrul celei de-a 63-a editie a Salonului Auto de la Frankfurt. Printre elementele deosebite ale acestui model putem enumera acoperisul panoramic din sticla, care poate functiona si ca un panou solar.

Noul concept de la Renault bazat pe urmasul lui Megane Sedan este un vehicul electric, care poate fi incarcat atat de la priza, cat si de la statiile dedicate de incarcare. Dupa cum puteti observa in una din pozele prezentate de cei de la Renault, modelul este surprins in momentul in care se apropie de o statie de incarcare cu energie electrica, echivalentul electric al unei benzinarii. Exista posibilitatea ca bateriile lui Fluence sa poata fi schimbate rapid in cadrul unor statii speciale, pentru a permite calatorii pe distante lungi cu opriri scurte.

Versiunea de productie a lui Fluence Zero Emissions Concept este asteptata in anul 2011.

Modelul ar putea fi produs in 20.000 sau chiar 40.000 unitati pe an, in functie de asteptarile producatorului francez si de cererea de la momentul respectiv. Mai mult decat atat, imaginea care prezinta statia de incarcare rapida a modelelor electrice anunta un timp de incarcare de numai trei minute – care implica schimbarea acumulatorilor cu un alt set, deja incarcat.

Via | Renault

Comentarii (10)

  • The future is here
    WOW !!!
    E superb !
    10 0
  • Imi place mult interiorul !
    e simplu si cu o cromatica foarte placuta :)
    10 0
  • ok, toate bune si frumoase...
    dar cum intri in masina??? :))
    2 3
  • cred ca numa bordu' costa cat un megane d'asta de oameni normali :)

    dragut, initiativele de acest fel sunt binevenite - dar privind realist... slabe sanse sa ajunga pe drum ( nu vorbesc de un megane electric...ala o sa vina cat de curand daca fac rost de baterii cei de la renault )
    0 0
  • Carlos
    E incredibil ce se intampla ! Asistam la disparitia motorului cu combustie interna !!! N-am crezut niciodata ca asa ceva va fi posibil pe durata vietii noastre...
    5 0
  • @carlos
    binenteles ca ar fi putut fi posibil de mult...
    problema pana acum a fost politica. in termen simpli, niste baieti care contribuiau masiv la campanii electorale faceau vagoane de bani din productie, distributie sau intermediere de produse petroliere. cum rezervele se duc si cu lumea araba nu ne mai intelegem, baietii astia se reorienteaza. si astfel se face loc si motorului electric. care e inventat de mult, cu o groaza cu aplicatii si in automobilism.
    2 0
  • odios
    ce porcarie odioasa cu spate de Logan =)))))))))))
    0 10
  • Sunt surprins de numarul copiilor care acceseaza acest site !
    Copiii care se viseaza in BMW-uri si Audi-uri isi petrec timpul postand comentarii prostesti in loc sa caute elevarea spirituala prin introspectie si citit... Oricum cineva tot trebuie sa mature strazile pe care vor trece aceste masini ale viitorului, nu?
    7 0
  • afu
    nu cred ca s-a sesizat individul dar este frumos comentul
    1 0
  • @ AFU
    Bai nene, nu ai auzit si tu de mess, de hi5? explica pe limba lu cocalaru', nu mai blagoslovi din dex...
    ai si tu niste pretentii de la astia de 14 ani de parca ar fi terminar harvardul... cand or sa vada si ei cum e cand tii colacu in mana sau cum e cand apesi frana in disperare din cauza tuturor cocalarilor cu bmw de 30 de ani cu folie


    Acum aproape 120 de ani parea imposibila alimentarea cu petrol a masinilor, dar in timp s-a dezvoltat o reatea de alimentare foarte bine pusa la punct. Astazi beneficiem deja de o retea eficienta de producere si transport de energie electrica, asa ca tranzitia de la motoare cu combustie la motoare full electric se va putea face (dupa parerea mea) in maxim 15 ani.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru