Renault Megane 265 Trophy spulberă recordul Nurburgring-ului

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 17.06.2011
Renault anunţă că ediţia specială Megane 265 Trophy a reuşit să stabilească un nou record pe circuitul de la Nurburging, depăşind performanţa vechiului Megane R26R.

Renault anunţă o nouă performanţă trecută în contul actualei generaţii Megane RS. Francezii au reuşit să spulbere din nou recordul de timp pentru o maşină cu tracţiune faţă pe circuitul de la Nurburgring. De această dată, protagonistul succesului a fost proaspătul Megane 256 Trophy, versiunea ceva mai potentă a actualului Megane RS, lansată chiar săptămâna trecută.

Compactul francez de performanţă a reuşit să depăşească cu 9 secunde vechiul record, deţinut tot de un model Renault: vechiul R26R, versiunea de circuit a generaţiei precedente Megane RS. 265 Trophy a reuşit să parcurgă cei 20.8 kilometri ai celui mai celebru circuit din lume în doar 8 minute 7.97 secunde.

Recordul a fost stabilit de Laurent Hurgon, unul din piloţii de teste Renault, chiar în al doilea tur de circuit. Francezul a fost ajutat şi de experienţa sa pe Nurburgring, acumulată în cele peste 500 de tururi parcurse la volanul actualului Megane RS, de-a lungul perioadei de testare. La finalul turului, Hurgon a declarat că aportul de putere şi pneurile sunt responsabile pentru performanţă.

Exemplarul care a reuşit să doboare recordul este un Megane 265 Trophy standard, echipat cu pneurile de serie, Bridgestone Potenza RE05.

Comparativ cu actualul Megane RS, ediţia 265 Trophy beneficiază de 15 cai putere şi de 20 de Nm în plus. 

via | autocar

Comentarii (11)

  • Respect !
    Simply the best !
    60 5
  • Foarte tare!
    Baietii astia de le Renault le fac figura la multi cu pretentii de top sport! Daca mai pui si pretul de bun simt al modelului... e clar alegerea unui pasionat de timpi si circuite!
    38 0
  • Nemtii iau lectii la ei acasa! Bravo RenaultSport !
    48 5
  • Cati din voi isi permit o asa masina/?Fac pariu ca nici unul dintre voi. Voi aveti Logan si va dat aere de vedeta.
    6 41
  • in primul rand ai pierde pariul, in al doilea rand nu inteleg ce relevanta are ca unii isi permit aceasta masina si altii nu?
    On topic: masina asta e clar lider in segment! nice
    41 4
  • jake sully
    Un clasament aici:
    http://www.fastestlaps.com/tracks/nordschleife.html
    6 1
  • tomita
    felicitari reno pt performanta. pe de alta parte ar fi fost jenibil sa nu reuseasca sa isi bata precedentul model.
    3 18
  • Jenant era daca trebuia sa bata recordul altui model de clasa compacta. Nu e cazul... RenaultSport domina de multa vreme fara drept de apel.

    ps: "jenibil" si "reno" nu pot fi cuvintele unui om serios.. angajaza-te la circ
    20 3
  • Bauhaus
    Incredibil !
    O masina extraordinara. e o eternitate intre ea si urmatorul concurent, Focus RS.
    14 3
  • Bogdan
    Lasa-ne cu Focus RS,o face varza clio pe viraje si fara autoblocant.
    Vezi unde se afla sasiul Renault comparativ cu altele.

    http://www.automarket.ro/stiri/video-renault-clio-rs-isi-incearca-fortele-cu-ford-focus-rs-22018.html
    12 1
  • Renault sport...
    Era de asteptat o astfel de performanta...Inclin sa cred ca daca era echipata cu alte anvelope mai performante(in speta Pirelli Pzero, Conti Sport Contact 5P sau Michelin Pilot Supersport), timpul ar mai fii scazut cu minim 2sec/tur, dar echiparea cu Bridgestone s-a facut din ratiuni comerciale...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru