Renault-Nissan va deveni acţionarul majoritar al celui mai mare producător de automobile din Rusia

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.05.2012
În 2014, Renault-Nissan va deveni acţionarul majoritar al AvtoVAZ, cel mai mare producător de automobile din Rusia. Împreună, cele două companii deţin o cotă de piaţă de 40 procente în Rusia.

Renault-Nissan a semnat un contract cu AvtoVAZ prin care va deveni acţionarul majoritar al companiei din Rusia. AvtoVAZ este cel mai mai mare producător de automobile din Rusia, iar Renault-Nissan va controla AvtoVAZ prin intermediul unui joint venture semnat cu Russian Technologies, iar respectivul joint venture deţine 74.5% din acţiunile AvtoVAZ.  Împreună cu Renault-Nissan, AvtoVAZ are o cotă de piaţă de 40 procente în Rusia.

Renault va investi 300 de milioane de dolari în joint venture-ul semnat cu Russian Technologies, iar Nissan va investi 450 de milioane de dolari în acest parteneriat. În aprilie, Renault-Nissan şi AvtoVAZ au inaugurat o nouă linie de producţie la uzina din Togliatti, finanţată printr-o investiţie de 525 milioane de dolari. Renault, Nissan şi AvtoVAZ vor produce anual 1.6 milioane de unităţi la respectiva uzină.

"Memorandumul de astăzi este cel mai nou pas în extinderea colaborării care ajută la modernizarea liderului industriei auto ruseşti.", a declarat Carlos Ghosn, şeful Alianţei Renault-Nissan.

Alianţa Renault-Nissan a semnat recent un parteneriat cu nemţii de la Daimler, prin care speră să reducă costurile de producţie şi dezvoltare la nivel global.

Consorţiul franco-japonez este cel de-al patrulea producător de automobile la nivel mondial. Piaţa din Rusia, considerată o piaţa emergentă de majoritatea constructorilor de automobile, este aşteptată să depăşească piaţa din Germania în 2014, dacă ar fi să judecăm după ambiţiile Ministrului Industriei din Rusia.

Via | BBC

Comentarii (5)

  • Go go go!
    Joaca inteligent Carlos Ghosn.
    30 11
  • Amorezul
    ce barbat bine e Carlos.cred ca tatal lui e mandru
    6 18
  • BaditzaEx
    cat pot sa ma bucur...
    ca Dacia a fost preluata de Renault si nu de General Mafia, altfel avea aceeasi soarta ca si Aro ( preluata de fatty-cheeseburger-eaters ) :))
    21 7
  • mda
    Singurul motiv pentru care piata europeana ar putea iesi pe plus anul asta ar fi piata din Rusia. Fara Rusia, piata europeana e in continuare intr-un mare rahat. Nici in Japonia lucrurile nu stau prea grozav pt ca yenul e in continuare f puternic. Deci din start 2 din cele 3 piete mature pe care activeaza Nissan (SUA, Europa de Vest, Japonia) sunt cu probleme. Tocmai de aceea miscarea Renault-Nissan in Rusia e foarte inteligenta.
    15 3
  • zarnesteanu
    Nu, nu sunt beat dom' plutonier.
    Pe care linie trebuie sa merg? Pe aia din stanga sau pe aia din dreapta?
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru