Renault: "Noul Scenic va atrage clientii de SUV-uri"

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 22.04.2009
Dupa ce SUV-urile compacte au "furat" clientii monovolumelor acum cativa ani, Renault spune ca raportul se va schimba din nou in acest an.

Renault spera ca lansarea noului Grand Scenic sa fie momentul in care marca franceza va recastiga clientii care au migrat acum cativa ani dinspre monovolume mici spre SUV-uri compacte. Conform studiilor oficialilor francezi, Grand Scenic este modelul perfect pentru a atinge familiile cu patru sau mai multi membri.

"Este evident ca segmentul monovolumelor mici a suferit in anii trecuti din cauza exploziei ofertei in segmentul SUV. Insa oferta monovolumelor de segment mic va fi extrem de apetisanta in acest an, astfel ca speram ca aceasta clasa sa recapete o parte din cota de piata pierduta", a declarat Bruno Ancelin, responsabilul de dezvoltare al familiei Megane, din care fac parte si monolovolumele Scenic si Grand Scenic.

Conform cifrelor publicate de Renault, segmentul monovolumelor a scazut in Europa de la 1.5 milioane de unitati in 2007 la 1.2 milioane de unitati in 2008, urmand ca 2009 sa aduca un volum de 800.000 de exemplare vandute. Cu toate acestea, lansarile gamei Scenic si ale noilor generatii Ford C-Max, VW Touran, Toyota Verso si Peugeot 3008 sunt garantul unei cote de piata ceva mai ridicate decat in anii trecuti.

Francezii de la Renault sunt considerati inventatorii acestui segment, prin lansarea primei generatii Scenic (1996).

De atunci si pana in 2009, cand Renault lanseaza a treia generatie a lui Scenic, francezii au reusit sa vanda 3.2 milioane de exemplare in 13 ani de cariera de piata a modelului derivat din gama Megane.

Foarte interesant este faptul ca, potrivit prognozelor Renault, Grand Scenic va fi vandut in mai multe unitati decat Scenic. Pana acum, raportul ii era favorabil modelului mai mic, care acapara circa 70% din vanzarile totale. "Preturile vor fi mai mari pentru Grand Scenic, insa acesta va fi marketat catre clientii care isi doresc o masina de familie. Scenic va fi adresat clientilor aflati la o varsta mai inaintata", a declarat Franck Rougier, directorul de vanzari al gamei Scenic.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru