Renault rechemă în service 700.000 de unităţi Scenic

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 30.06.2010
Renault a anunţat rechemare în service a aproximativ 700.000 de unităţi ale vechii generaţii Scenic, din cauza unor probleme de funcţionare a frânei automate de parcare.

Febra recall-urilor afectează şi Renault, care anunţă astăzi oficial o rechemare în service pentru vechea generaţie Scenic. Constructorul francez susţine că aproximativ 700.000 de unităţi ale modelului de familie, mai exact 694.956 de maşini, ar putea fi afectate de măsura de siguranţă.

Scenic se pare că raportează probleme la nivelul frânei de mână, care poate interveni neprevăzut în unele situaţii. Potrivit comunicatului de presă emis de francezi, cablurile bateriei fixate necorespunzător sau modificările neautorizate operate la nivelul unităţii centrale de control pot cauza acţionarea involuntară a frânei automate de parcare, atunci când vehiculul se află în mişcare.

Reprezentanţele Renault vor remedia problemele sistemelor ECU, înlocuindu-le pe cele care prezintă probleme serioase. Operaţiunea va dura însă maxim 35 de minute, promite constructorul francez.

Exemplarele identificate cu probleme la sistemul de acţionare a frânei de parcare sunt produse începând cu 20 iunie 2005.

Renault se pare că a demarat campania de rechemare şi reparare a defecţiunii încă de la începutul acestei luni, clienţii afectaţi fiind înştiinţaţi personal de constructorul francez.

via | auto motor und sport

Comentarii (9)

  • jeims bold
    v-am prins
    Nu este adevarat! Mintiti cu nerusinare! Renault nu se poate strica niciodata si din aces motiv nu are nevoie nici de serviceuri nici de rechemari.

    Renault moare doar in prezenta kryptonitei asa ca lasati vrajeala. Tipic articol platit de VAG si al Queda.
    10 10
  • hai ma ca de data asta nu mai merge:)).a fost funny prima oara
    11 0
  • asa mi s-a intamplat si mie la Kangoo :|:|....
    5 5
  • Maxim
    Clar , minciuna sfruntata , sunteti platiti de americani sa defaimati Scenicul din cauza caruia nu se mai vinde Ford F150 .
    La fel ati facut si cu Toyota , acum va luati de Renault .
    4 6
  • Razica
    toate's fiare ?
    seria 5, totyota, kia, .. care au mai fost ? apare in hora si reno...deci toate sunt fiare ... toate se strica... toate au defecte .... important e ca exista campania asta de recall .
    10 0
  • :)
    pt cei cu garantie pt restu scoate banii din jeb,
    @jeims bold
    crezi tu ca nu se strica, si pedeasupra is si scumpe piesele de la reno,
    4 7
  • "cablurile bateriei fixate necorespunzător sau modificările neautorizate operate la nivelul unităţii centrale de control pot cauza acţionarea involuntară a frânei automate de parcare"

    De ce ma rog as face asta? Este o chestiune de bun simt sa te asiguri ca ai pus bornele cum trebuie pe baterie si SA NU umblii ECU, valabil pentru toate masinile.
    5 1
  • @ abg
    ia vezi stirea cu ford vs renault , ai sa fi surprins
    7 0
  • andrei
    uau
    deci uau, merg linistit cu masina si se trage frana de mana, super, o sa fie pline strazile de drifteri. :))
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru