Renault reincepe productia lui Clio 2!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 20.03.2009
Criza economica mondiala ii face pe francezii de la Renault sa ia decizii interesante: Clio 2 revine.

Esential

8000 de unitati Clio 2 va produce uzina Renault din Flins.

Renault va reinvia Clio 2 si va reintroduce hatchback-ul francez pe piata din Hexagon. Oficial, Clio 2 a iesit din productie in 2005, insa modelul se mai produce in Slovenia si se mai vinde inca pe unele piete europene sub denumirea Clio Campus.

Reinvierea lui Clio va avea de aceasta data loc in Franta, la uzina din Flins, scopul Renault fiind acela de a salva 400 de locuri de munca si de a se achita de promisiunea facuta guvernului - asigurarea locurilor de munca din Franta - in schimbul celor 6 miliarde de euro pe care constructorul francez le va primi din partea statului.

Uzina din Flins va produce, astfel, circa 8000 de unitati Clio 2 pe an, productia fiind mutata complet din Slovenia in Franta. cele 400 de joburi pe care Renault le salveaza astfel sunt reprezentate de muncitori ai uzinelor din Sandouville si Cleon care au ramas fara locuri de munca dupa ce criza a lovit vanzarile auto din Hexagon.

In conditiile in care va readuce in prim-plan vechia versiune a lui Clio, Renault va avea in gama un hatchback ieftin care ar putea fi considerat o solutie de criza perfecta avand in vedere faptul ca Renault nu va fi nevoit sa coboare foarte jos preturile actualei game.

via | Reuters (inreg)

Comentarii (15)

  • Renault
    E bn si asa numai ca nu stiu daca o sa se mai vanda asa bine Clio 2
    0 0
  • Gabriel
    Tare :-)
    Ramane sa vedem cum scot producatorii de la naftalina diverse modele din anii 90 :-)) , poate ca ar face asta daca nu ar exista normele Euro .
    0 0
  • marius
    Francezii vor de fapt sa faca un pas inainte dar fac in realitate doi inapoi...lumea in care traim trebuie sa faca progrese si nu ca francezii astia prosti....
    0 0
  • @marius
    poti fi mai explicit?..pentru ca ai vorbit mult si n-ai zis nimic. In rest se rezolva problema normelor Euro prin revizuirea motoarelor si a catalizatoarelor...
    0 0
  • cozappz
    catalizatoare
    La cat de performante sunt catalizatoarele acum, si motoarele cu abur ar indeplini normele Euro 5. De fapt Reno face asta pentru cele 6 miliarde de euro, nu neaparat pentru vanzarile de clio 2 din Franta.
    0 0
  • nu neaparat pentru vanzarile de clio 2 din Franta
    poti sa stii? daca vanzarile sunt ok, uite ca mai reusesc sa contrabalanseze vanzarile slabe de la celelalte modele, si chiar pt banii asta fac toata smecheria, pastreaza locurile de munca din F, iau banii si fac vanzari...destept
    0 0
  • Destepti...
    Astept provincia...cu noul vechi Renault 25, Laguna...

    Lasand gluma, francezii chiar fac ceea ce trebuie, adica lupta sa isi protejeze industria si populatia.

    Pe de alta aparte, nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca la modul patriotic francezii ar decide sa mute si (macar partial) productia de la Pitesti.
    0 0
  • clio 2
    respect pe francezii, macar sunt patrioti si fac ceva, nu ca in ROMANIA
    0 0
  • r clio2
    patrioti sau nationalisti?
    0 0
  • nici una nici alta
    afaceristi...BANII vorbesc. ATAT
    0 0
  • costel
    astept cu interes reluarea productiei de Dacia 1310 la Mioveni...
    ar putea sa fie cea mai ieftina masina din lume, sa se bata cu tata nano...
    0 0
  • romanu'
    Cica Ford o sa produca din nou Oltcit-ul, la Craiova. Ca vor si ei sa aiba un hatchback ieftin in gama.
    0 0
  • esti in eroare
    vor asambla Model T
    0 0
  • O IDEE EXCELENTA !
    O VREM IAR PE DACIAAA 1310 !!!!
    AR FI O IDEE EXCELENTA SA SE REIA PRODUCTIA LUI 1310 CU MOTOR 1,2 75cP SAU TCE-ul DE PE CLIO 3 CU 101 cp. ARANJATA UN PIC LA FETELE DE USI SI BORD, AR RUPEEEEE ! SI SIGUR AR FI PANA IN 5000 EURO. CU AER SI GEAMURI EL SI ABS 5500. PE BUNE CA SI-AR LUAO MULTA LUME.
    0 0
  • LauCalin
    Pai si Loganul?
    Lasand la o parte unele comenturi aberante ale unora care viseaza la reproucerea lui 25 sai 12 (nu Dacia 1300), nu era totusi mai bine sa se bazeze pe productia Loganului? Ca tot se bat cei de la Renault cu pumnul in piept ca in Franta Logan se vinde bine...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru