Renault: Transmisia cu dublu ambreiaj va debuta in martie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.12.2009
Renault va dezvalui la Geneva prima sa transmisie cu dublu ambreiaj, botezata Efficient Dual Clutch. Aceasta va debuta pe versiunea 1.5 dCi a modelelor Megane CC si Scenic.

Renault se pregateste sa introduca in gama sa de modele o transmisie cu dublu ambreiaj, mult asteptata de publicul larg. Se pare ca noua tehnologie va debuta in premiera mondiala pe cel mai nou model al francezilor, varianta decapotabila a actualului Megane. Noua transmisie, care se va numi Efficient Dual Clutch (EDC), a fost dezvoltata in colaborare cu specialistii de la Getrag si promite performante bune in materie de raspuns dar mai ales de consum.

Cutia cu dublu ambreiaj se va ocupa mai intai de resursele unitatii diesel de 1.5 litri si 105 cai putere, ce va fi instalata pe Megane CC, insa va fi mai apoi regasita pe toate versiunile gamei Renault. Tehnologia va fi dezvaluita oficial in primavara acestui an, in cadrul Salonului de la Geneva, unde ar putea sa echipeze si noul Scenic, nu numai noul Megane CC. Comercializarea va incepe imediat dupa lansare.

Noul Megane CC va reuni aspectul frontal al coupe-ului cu o parte posterioara mai voluminoasa, capabila sa gazduiasca acoperisul metalic retractabil.

via | autoblog

Comentarii (12)

  • YEEEEEYYY ... bine ca avem inca un motiv de a scoate 2000 de euro din buzunar ....

    transmisiile astea.. or fi ele moderne ... or fi complicate ... or fi ele mai pretentios produse - dar nu cred ca isi pot justifica preturile ( asa cum sunt cerute de producatori )
    4 1
  • copiaza
    cum face Fiat ceva imediat hop si reno copie. pai de cati ani e la fiat cutia asta? parca vad ca si Volswagen face anu asta o copie mai proasta si mai scumpa.
    3 15
  • Marian
    @eu - tu ori zici la misto ori faci misto de renault. Din cate se stie VW are de ceva vreme la vanzare asa ceva si cred ca e producatorul cu cele mai multe modele pe care se regaseste o astfel de cutie. In orice caz, buna gluma.
    8 11
  • cutia asta cu dubu ambreiaj de la Renault a aparut inaintea celor de la Fiat, doar ca acum s-au hotarat s-o aduca si pe piata din Romania. Mai informati-va inante sa scrieti idiotenii.
    5 0
  • dublu ambreiaj
    Si primu a fost BMW.
    0 4
  • AntiProstie
    Cutia cu dublu ambreiaj
    Gr. VW au realizat primii cutia cu dublu ambreiaj, DSG, si au fost primii care au comercializat o astfel de cutie de viteze. Au fost urmati apoi de BMW si FIAT, insa dupa o perioada considerabila. Acum nici nu mai conteaza al catelea constructor este Renault, important este ca o vor oferi si ei.

    P.S.: Ca si airbag-ul, ABS-ul etc si cutia cu dublu ambreiaj va deveni un "must have".
    5 8
  • @eu, mihai
    Cand vad asemenea specimene nici nu stiu daca sa ma apuce rasu' sau plansu'.
    Dupa cum unii din voi stiti, VW a fost primul producator care a introdus o asemenea cutie pe masini de serie (mai exact in 2003(, si anume DSG, care e si la ora actuala cea mai performanta si eficienta (excluzand aici cutiile de pe supercaruri).
    5 2
  • aici se vede invidia
    bai @blue cum poti sa compari VW cu Fiat? sau esti vreon fan de TDI care mananca ulei si se strica cat ai zice dizel.
    1 4
  • tu vezi doar ce vrei sau cum? ... unde a zic ceva blue de fiat?
    On topic...: era si cazul, dupa atatia ani...
    4 7
  • Porsche a dezvoltat prin anii 80 prima cutie cu dublu ambreiaj pentru masinile de curse
    10 2
  • bogdan
    cutii cu dublu ambreiaj
    baieti, toti producatorii de care vorbiti voi cunosc tehnologia asa de mult!!!!! problema e lansarea in productia de serie!!!
    tehnologia asta e la nivelul anilor 80 (pe la inceput)!!!

    asa ca degeaba comparati aparitia ca data fiindca nu are nicio relevanta!!!

    decizia introducerii tine de piata si comercial!
    1 0
  • Fiabila???
    Oare cat de fiabila este?
    http://www.automarket.ro/stiri/recall-volkswagen-din-cauza-unor-probleme-dsg-26361.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru