Renault Twingo Gordini primeşte două noi versiuni: 1.5 dCi şi 1.2 TCe

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.11.2010
Renault extinde gama Gordini cu alte două noi versiuni: un diesel de 1.5 litri şi 85 de cai putere şi o unitate pe benzină de 1.2 litri şi 100 de cai putere.

Esential

100 de cai putere ofera motorul 1.2 litri TCe regasit pe Twingo Gordini.

Impulsionaţi probabil de succesul versiunii Gordini, care a reuşit să totalizeze două treimi din totalul unităţilor Twingo RS vândute până în prezent în Europa, Renault a anunţat extinderea gamei tradiţionale.

Indicativul Gordini va fi astfel preluat şi de alte două noi versiuni ale modelului Twingo, un diesel dCi de 1.5 litri şi o unitate pe benzină de 1.2 litri TCe. Propulsorul common-rail poate pune la dispoziţie un total de 85 de cai putere, în timp ce benzinarul supraalimentat garantează 100 de cai putere.

Linia Gordini va înlocui astfel versiunile GT ale modelului francez, propunând publicului o serie de elemente de personalizare speciale: spoilere redesenate, jante de 15 inch din aliaj, logo-uri speciale, trei culori exclusiviste pentru caroserie, Malte Blue, Pearlescent Black şi Glacier White. Albastrul tradiţional Malte vine asortat cu vinilurile albe aplicate pe caroserie, în timp ce pentru celelalte opţiuni de culoare Renault propune dungi de culoare gri Cold Metal.

La interior, linia Gordini introduce piele de culoare neagră şi albastră, scaune sport, un turometru special, pedale din aluminiu, o consolă finisată în culoarea neagră şi o planşă de bord cu cusături distincte.

Renault a declarat că versiunile diesel şi benzină echipate cu linia Gordini vor fi vândute pe întreg cuprinsul Europei. În Franţa comenzile au fost deja deschise, preţul de start fiind fixat la 14.800 de euro.

via | Renault

Comentarii (6)

  • Hai 1.2 sa zicem ca are ceva performante pt un Gordini dar 1.5 ala din 1400 iarna ce dracu se fac de ras cu el mai ales cu 85cp
    4 10
  • odin27
    @I.O.N - fan peugeot parca nu?
    Vai de capul tau, de-ai avea un dram de cultura auto sau vreun Renault condus la activ... dar asa, hai sa scriem din imaginatie, nu? daca ai fi condus Clio cu motor diesel de 85 cp, 240 Nm ai fi vazut ca trage f bine. Si daca pe Clio e asa, apai din Twingo (clasa mini) face speedy gonzales.
    Oricum macar de-ar oferi PSA asa ceva... dar nu e cazul sa-ti rozi ungiile din cauza asta.... viata-i frumoasa, calmeaza-te!
    8 0
  • Gordini
    Gordini diesel de 85cp ... pateaza istoria acestui nume cu motorul asta .
    4 5
  • pt tosi carcotasii
    e bine ca exista asemenea motorizari in oferta lor, altii nu au deloc!
    5 0
  • cristianst
    dCi 85
    motorul diesel de la Renault de 85 Cp are 200 Nm.
    0 2
  • pt cristianst
    gresit cristianst. 1.5 de 85 cp are 240 Nm
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru