Renault va dezvalui un coupe sportiv in 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 28.07.2008
Surse neoficile din interiorul Renault au confirmat ca francezii pregatesc un coupe sportiv bazat pe Nissan 350Z.

Renault tradeaza tot mai multe veleitati sportive, proaspat infiintata divizie Alpine fiind o dovada pura a acestui lucru. Zvonurile privind un viitor coupe sportiv pregatit de constructorul francez incep sa prinda contur, dupa ce o publicatie internationala de specialitate a reusit, se pare, sa obtina o serie de informatii oficiale.

Potrivit acestora, surse din interiorul Renault au recunoscut ca pana in 2010 publicul european va regasi in gama constructorului francez un coupe sportiv bazat pe Nissan 350Z si pe Infiniti G37. Cel mai probabil insa, francezii vor imprumuta platforma si tehnologia mai noului 370Z, noua generatie a modelului sportiv japonez oferind o tehnologie mult mai actuala.

Renault va incerca astfel sa imprumute manevrabilitatea modelelor japoneze si sa ofere publicului un motor compact, de dimensiuni mici, cu supraalimentator capabil sa livreze performante extraordinare si un consum relativ redus.

Renault isi va justifica astfel si investitiile in Formula 1, de unde va imprumuta probabil tehnologie pentru dezvoltarea propulsorului.

Asa cum era de asteptat, viitorul coupe sportiv va prelua numele de Alpine si va fi total diferit de ceea ce Renault a creat pana in prezent: designul si dimensiunile vor fi cu totul noi.

via | Cartribe

Comentarii (2)

  • marius
    suna bine...
    o masina frantuzeasca cu tehnologie japoneza...I can`t wait!
    0 0
  • toteu
    ce-i aia tehnologie japoneza? ca in ultimu timp vad numai nissanuri cu motoare dci... nu ca ar i vre-o problema... sunt foarte economice acele motoare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru