Renault va lansa un Twingo electric de serie în 2014

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.03.2011
Un oficial Renault a declarat recent că gama de vehicule electrice ZE se va extinde în viitorul apropiat cu o versiune alimentată de baterii a modelului Twingo.

Renault pregăteşte o ofensivă puternică pe segmentul modelelor ecologice cu gama sa de modele electrice ZE, patru la număr, ce urmează a fi completată în 2014 de un nou model, ţinut sub secret până acum. Este vorba despre versiunea cu emisii zero a modelului Twingo, a cincea extensie a gamei ZE, confirmată de Jaques Bousquet, şeful diviziei italiene Renault.

Acesta a declarat, în cadrul unei conferinţe organizate la Roma, că alianţa dintre Daimler şi Renault-Nissan a accelerat dezvoltarea lui Twingo ZE. Parteneriatul industrial încheiat între cele două conglomerate a permis francezilor să beneficieze de o platformă nouă pentru viitorul Twingo electric.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Bousquet a declarat că gama de vehicule utilitare electrice se va extinde dincolo de versiunea pe baterii a actualului Kangoo. "Proaspăt lansatul Kangoo ZE este primul model al unei game de vehicule comerciale electrice, aflate în prezent în curs de dezvoltare în laboratoarele Renault", a declarat oficialul.

Pe viitor, Renault speră să vândă un volum mare de vehicule electrice, pentru a putea oferi modelele cu zero emisii la un preţ apropiat dieselurilor.

Francezii speră să livreze între 30.000 şi 50.000 de unităţi Kangoo ZE şi Fluence ZE în fiecare an. Până în 2020, constructorul anticipează că modelele electrice vor reprezenta 10% din cererea de automobile pe piaţa din Europa.

via | automotivenews

Comentarii (1)

  • clasa mini
    Eu zic ca-i o alternativa mai buna la c-zero / ion/ imiev pentru ca se pare ca va fi ~16.000 euro (fara eventuale subventii luate in calcul) si va avea performante superioare "tripletilor"
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru