Renault va testa vehicule electrice in Franta si in Italia

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.07.2009
Renault va efectua teste la scara larga cu vehicule electrice in Franta si in Italia in anul 2010. Primele modele electrice de la Renault vor fi produse in serie in anul 2012.

Renault va derula teste la scara larga cu vehicule electrice in Franta si in Italia incepand cu septembrie 2010. Testele vor fi efectuate de catre persoane private, companii si angajatii autoritatilor locale, si vor dura un an. In decursul acestor teste, inginerii Renault-Nissan doresc sa afle cum se potriveste un vehicul electric in viata de zi cu zi si cat de bine implementata este reteaua de statii de incarcare din Paris.Renault si gigantul energetic EDF au creat o retea provizorie de incarcare a vehiculelor electrice, care va fi folosita pentru testele acestor modele.

Persoanele care vor testa modelele electrice le vor putea incarca atat de acasa, cat si de la birou sau de la statiile de incarcare din parcari sau centre comerciale. Pe langa testele din Franta, Renault-Nissan va efectua teste cu vehicule electrice si in Italia, gratie parteneriatului pe care l-a semnat cu compania A2A. Testele din Italia vor avea loc in orasul Milano, iar inginerii Renault vor avea posibilitatea de a compara modul in care folosesc francezii vehiculele electrice, cu modul in care le intrebuinteaza italienii.

Aceasta comparatie, aparent banala la prima vedere, ii va ajuta pe inginerii Renault-Nissan sa creeze un vehicul electric potrivit pentru piata europeana, care va fi lansat abia in anul 2012.

Via | AFP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru