Renault: "Viitorul Clio va fi o masina frumoasa, iconica"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 06.05.2010
Renault promite o noua generatie a modelului Clio mult mai indrazneata in materie de design, capabila sa devina iconica pentru gama francezilor.

Criticati in ultima vreme pentru designul modelelor noi din gama, cei de la Renault promit sa indrepte lucrurile in viitorul apropiat. Primul pas in acest sens va fi facut in cadrul Salonului Auto de la Paris, din aceasta toamna, unde francezii vor expune conceptul care anticipeaza viitoarea generatie Clio.

Potrivit lui Steve Norman, vice-presedinte al diviziei globale de marketing Renault, al patrulea descendent al familiei de subcompacte va impresiona publicul prin designul "senzational si indraznet. Masina va fi un model iconic si va avea doua misiuni pentru Renault: sa aduca suprematia in segmentul compact, cel mai profitabil in acest moment in Europa, si sa dovedeasca publicului cat de frumoase pot arata masinile noastre", a sustinut Norman.

Mai mult decat atat, oficialul a declarat ca "nu poate descrie cat de bine arata noua generatie. Este o adevarata capodopera in materie de design si de acest lucru se vor convinge doar cei care il vor vedea in <carne si oase>. Conceptul din toamna va fi departe de masina de serie insa va oferi o viziune a ceea ce ne dorim in viitor."

Surse din interior anunta linii preluate de la conceptul electric Zoe, care va vedea si el lumina zilei, in curand, ca model electric.

Noua generatie va purta amprenta noului sef de design Renault, Laurent van den Acker, care a tinut sa opereze o serie de modificari importante la nivelul viitorului Clio atunci cand s-a instalat in functie (mai 2009), desi liniile generale erau deja trasate.

Intr-un interviu recent, van den Acker a declarat ca noul Clio reprezinta pentru Renault ceea ce inseamna BigMac pentru McDonalds: "este o masina atat de frumoasa incat iti vine sa o mananci".

via | autocar

Comentarii (8)

  • crysti09
    Parca aduce cu viitorul presupus model electric Dacia.

    Big Mac e BIG aici e vorba de mini - slaba comparatia.

    Cat despre masina, asteptam sa vedem ce si cum.
    1 9
  • @crysti09
    De fapt Clio e in clasa mica, n-are treaba cu niciun mini. Iar comparatia e facuta pentru ca Big Mac arata foarte bine atat in poza cat si in realitate.
    Si daca va fi "atat de frumoasa incat iti vine s-o mananci" cu atat mai bine ! Cu Laurent van den Acker are un viitor luminos in fata.
    8 1
  • Masina din imagine este Zoe Z.E. Concept. O berlina compacta cu 160 km autonomie (la fel ca Fluence Z.E). Are 6.7 secunde acceleratie de la 0 la 100 km/h (mai rapida decat un Golf GTI)
    7 0
  • Clio 4
    Sper sa fie la fel ca primul Clio 3.Cu faceliftul au dat-o urat de tot in bara.Daca noua fata cu narile astupate ca la mort,mai treaca-mearga la Megane,la Clio si Laguna a fost ca nuca-n perete.
    4 8
  • Carlos
    @flavius
    Ce problema ai cu Megane? Asta e identitatea de marca Renault !
    Daca nu-ti place ia-ti un Polo/Golf, macar sa pari anost, nu enervant.
    11 5
  • you_hooo
    deranjant
    stimati comentatori fani renault; observ cu cata violenta va aparati voi aceasta marca;
    cred ca nici departamentul de marketing de la renault (unul ff bun) nu este atat de frenetic cum sunt comentatorii de pe forumuri... mai ales in romania!
    cred ca multi au plecat de la dacia si au trecut la renault si li se pare dumnezeul masinilor; ceea ce ne deranjeaza este linsajul acesta pe care il practicati.
    din punctul de vedere al unui fan design auto, apropo de subiect, mi se pare interesant daca se va schimba linia de design; este nevoie de asa ceva. dar, momentan, in industria auto totul se raporteaza la pragmatism, la costuri.
    3 7
  • tot-eu
    ar fi bine
    renault poate scrie istorie auto,d.p.d.v. mecanic si inovatie trebuie sa recunoastem, insa divizia din Romania lasa de dorit in ceea ce priveste service-ul si pretul pe manopera.Este cel mai ridicat fata de alte marci de renume.
    0 3
  • @tot-eu
    si care ma rog ar fi acele "marci de renume"?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru