Renault vrea sa vanda 160.000 de vehicule electrice pe an

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.08.2009
Incepand cu anul 2011, Renault doreste sa vanda 160.000 de vehicule electrice pe an. Constructorul francez va derula un proiect pilot in Danemarca, care va testa utilitatea de zi cu zi a acestor modele.

Constructorul francez Renault a semnat un parteneriat cu fundatia lui Shai Agassi, Project Better Place, pentru a comercializa vehicule electrice in baza unor proiecte pilot. Aceste proiecte vor fi derulate in Danemarca, Israel, Japonia, Hawaii, Australia si in statul american California. Cele doua parti vor sa testeze functionalitatea retelei de statii de schimbare a bateriilor si cat de practice sunt acestea. Vehiculele electrice Renault vor fi disponibile pe pietele respective incepand cu anul 2011.

Renault vrea sa vanda circa 160.000 de vehiculele electrice pe an, incepand cu 2011, pe pietele din Danemarca si Israel. Francezii de la Renault vor crea trei modele diferite de vehicul electric – o berlina, un model compact si un vehicul comercial mic. In Danemarca, cel mai ieftin EV Renault va costa circa 200.000 de Coroane Daneze, ceea ce este echivalentul a 38.000 de dolari. Pentru a uliliza aceste vehicule, soferii din cele doua tari vor semna un contract lunar de servicii, care le va permite sa acceseze statiile de schimbare ale bateriilor.

Costul acestor servicii nu a fost inca dezvaluit, dar clientii isi pot incarca bateriile si acasa daca parcurg distante mai scurte.

Avantajul statiilor de reincarcare ale bateriilor consta in faptul ca vehiculul este incarcat la capacitate maxima in doar cateva minute, spre deosebire de metoda conventionala de incarcare a bateriilor, care dureaza cateva ore. Soferii vor face un transfer mult mai simplu de la un vehicul pe combustibili fosili la un vehicul electric gratie acestor statii de schimbare ale bateriilor. In prima faza a proiectului, Renault va amplasa 100 de statii de schimbare a acumulatorilor in Danemarca, dintre care majoritatea vor fi in Copenhaga. Pana in luna decembrie a acestui an, 50 sau 60 de statii de schimbare ale bateriilor vor fi deja construite.

Via | Carjake

Comentarii (4)

  • bogdan
    renault
    renault vrea vanzari de nush cate miii de masini electrice pe an dar ei in momentul de fata nu au nici 1 model electric:)))
    3 4
  • presupun ca si tu vrei un Maybach dar n-ai nici bani de tigari, corect?
    2 0
  • mda...
    presupun ca si tu esti client renault Roland_st
    1 1
  • newsflash
    @bogdan
    documenteaza-te si nu mai scrie in necunostinta de cauza

    Vor fi autovehicule electrice bazate pe Kangoo si Megane :)
    Kangoo Be Bop Z.E. a intrat deja in productie luna trecuta, dar primele loturi vor fi livrate in Europa abia peste un an si jumatate, adica in 2011
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru