Rinspeed va dezvalui conceptul iChange la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 16.12.2008
Tunerul elvetian Rinspeed a creat un concept inovator, denumit iChange. Acesta va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

Rinspeed a creat un concept electric inovator, denumit iChange. Vehiculul are un format care ii permite sa transporte trei persoane, in functie de necesitati. Structura lui iChange este construita astfel incat acesta se poate adapta in mod electronic la numarul de pasageri pe care il transporta vehiculul.

Cand doar soferul este la bord, vehiculul ia o forma aerodinamica similara cu cea a unei lacrimi. In momentul in care unul sau doi pasageri urca la bord, vehiculul se alungeste pentru a le face loc acestora inauntru. Propulsia vehiculului este asigurata de un motor electric de 174 CP. Acesta va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Geneva.

“ iChange este un vehicul extrem de flexibil, gandit pentru a face fata schimbarilor in cererea de energie si pentru a fi totusi versatil. Telul nostrul a fost de a optimiza greutatea si aerodinamicitatea pentru a profita cat mai mult de perfomantele vehiculului electric si de raza acestuia. Desi este inca un concept, acesta poarta samanta dezvoltarii viitoare, si reprezinta un punct de pornire pentru schimbare.

Daca dorim sa ne pastram mobilitatea individuala in viitor, va trebui sa regandim modul in care concepem masini.”, a declarat Frank Rinderknecht, proprietarul Rinspeed.

Via | MotorAuthority

Taguri: Rinspeed, iChange

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru