Rival european pentru Tesla Roadster: 0-100 in 2.9 secunde

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.01.2009
Jim Dowle, un ex-designer McLaren, a creat un supercar electric care se va bate pe aceeasi piata cu celebrul Tesla Roadster.

Fostii designeri de la McLaren isi utilizeaza intreg know how-ul primit in cadrul echipei de creatie a constructorului britanic pentru a trece ulterior cu succes prin viata. Acesta este si cazul lui Jim Dowle, care a fondat o companie prin care acesta va dezvolta, in foarte scurt timp, un supercar electric care va deveni principalul rival de piata al lui Tesla Roadster.

Primele informatii despre proiectul denumit codat P1-E au aparut acum exact un an, acesta inaintand insa serios de atunci si pana astazi, cand compania JJAD a publicat primele informatii si date tehnice oficiale legate de noul model. Conform comunicatului de presa, viitorul P1-E va avea o autonomie de 370 de kilometri (fata de 393 in cazul modelului Tesla) si va cantari 1055 de kilograme. Cele mai mari avantaje in comparatie cu Tesla Roadster vor fi reprezentate insa de acceleratie 0-100 km/h (2.9 secunde versus 3.9 in cazul Tesla) si mai ales de pretul avansat de producator, care se va invarti in jurul sumei de 55.000 de lire sterline (aproximativ 60.000 de euro).

Un Tesla Roadster costa, in versune 2009, circa 100.000 de euro fara TVA.

"Toate masinile electrice produse pana acum au fost lovite de compromisurile facute de constructor si nu au fost deloc atractive pentru iubitorii de masini sport. Am decis ca e timpul sa cream un model sport abordabil ca pret care sa combine avantajele masinilor cu motor conventional si cele ale unei masini electrice, fara a include in pachet si dezavantajele fiecaruia dintre cele doua. Pe scurt, am vrut sa dezvoltam masina sport a secolului 21", afirma Jim Dowle, cel care sta in spatele acestui proiect.

Primul prototip al noului supercar electric va fi dezvoltat in cursul acestui an, urmand sa fie testat asiduu spre finalul lui 2009. Compania britanica JJAD a reusit deja sa stabileasca legaturile de afaceri necesare productiei unui astfel de model, ultima bariera in privinta dezvoltarii sale fiind una legata de aspectul onomastic al modelului. Conform declaratiilor lui Dowle, P1-E este doar numele de cod al proiectului, denumirea oficiala urmand sa fie definitivata in scurt timp.

via | Autoblog

Comentarii (4)

  • McLaren
    :)
    As vrea sa stiu si eu pentru ce sunt cele 2 tevi din spate
    0 0
  • Victor
    @ McLaren
    Stai la coada !
    0 0
  • toteu
    Titlu pompos, continut de rahat... (despre articol)
    0 0
  • sunshine64sm
    60.000 euro FARA TVA !!!!!
    Ce sa-ti spun, nici nu costa mult. Miine imi pot cumpara chiar doua masinute de astea, ca si asa abia am luat ajutorul de somaj. Ha ha ha, asta e valabil numai pentru un salar de mare director, adica aproape 3 miliarde de lei pe an.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru